Viktoriánský výběr do 11 let se v termínu 1 - 4. 9. 2016 zúčastnil dvanáctého ročníku tradičního fotbalové turnaje - Junior Cup. Do místa konání v Roudném se sjela všechna prvoligová mužstva z Čech a Moravy, vítězové krajských kvalifikací, ale i zahraniční hosté, jako např. německá Borussia Dortmund nebo francouzské AS Monako. FC Viktoria Plzeň na turnaji byla hodně vidět a nakonec obsadila čtvrté místo. Odměnou pro mladé viktoriány bude několikadenní pobyt v Dortmundu.

Plzeňáci během prvních dvou dnů nepoznali hořkost porážky. Herně i výsledkově dokázali přehrát hráče domácí Roudné, dále Český Krumlov, pražskou Duklu, Jablonec, Slovan Bratislava, Viktorku Žižkov, Hradec Králové, Bohemians Praha i Vítkovice. V zápasech s Českými Budějovicemi a AS Monakem pak Viktoriáni smolně remizovali. Tato parádní jízda vyhoupla kluky až do semifinálového boje, kde mladí Plzeňané narazili na Slavii Praha. Utkání se na rozdíl od základních a nadstavbových skupin hrálo na dva poločasy a na to bohužel Viktoriáni doplatili. Zatímco v prvním poločase soupeři více než vzdorovali, tak v druhém se projevila únava z náročného třídenního programu a na Západočechy tak nakonec čekal “pouze“ souboj o třetí místo. Ani v něm už kluci nenašli dostatek síly vzdorovat soupeři z Brna a nakonec tak obsadili čtvrté místo z celkových 48 účastníků! 



Odměnou za předvedenou hru a pěkné umístění je 4-denní pobyt v Dortmundu, kde kluci sehrají přátelská utkání se stejně starými kluky z bundesligových týmu a navíc i shlédnou utkání Borussia Dortmund – Hertha BSC Berlín. 


„Kluci po celé tři dny vzorně reprezentovali barvy Viktorky Plzeň, a už hrou, vystupováním na hřišti nebo chováním mimo něj. Herní projev mužstva a jednotlivců splňoval přísná měřítka a proto se dostavily i výsledky. Na druhou stranu víme, kde máme mezery a vyrovnat se celkům jako je Slavia nebo Zbrojovka Brno, patřící k absolutní české špičce, je pro nás obrovskou motivací do budoucna. Celkově ale musím před chlapci smeknout, že se s tropickým počasím a s porcí 16 utkání dokázali tak skvěle poprat. Díky patří i rodičům-našim fanouškům,“ zhodnotil turnaj trenér mužstva TomᚠHad.  

Fotogalerie