Velmi povedený víkend má za sebou viktoriánský výběr do devíti let. V sobotu plzeňské naděje bojovaly na dvou turnajích v Praze a skončily na druhém a prvním místě. V neděli pak tým U9 sehrál další porci zápasů v Českých Budějovicích. Během obou dnů dali viktoriáni svým soupeřům dohromady 102 branek!

V sobotu celý tým vyrazil do pražských Zbuzan, kde se během dopoledne odehrály hned dva turnaje souběžně. „Do každého z nich jsme přihlásili jeden nᚠtým. "Bílí" viktoriáni odehráli svůj turnaj se soupeři převážně z Prahy a můžeme říct, že ho až na drobný výpadek v posledním utkání, odehráli velice dobře. Kluci se prezentovali "naším fotbalem", dokázali přejít přes soupeře v situacích "1 na 1", ve hře byla vidět i celá řadu zdařilých kombinací, padla spousta opravdu krásných branek,“ říká trenér Pavel Vacek. „Na druhém hřišti hráli svoje zápasy "červení" a i oni ukazovali, že fotbal hrát umíme. Celým turnajem prošli bez porážky a odehráli hned několik pohledných, ale hlavně těžkých utkání,“ dodává kouč U9.

Při závěrečném ceremoniálu se na vyhlášení viktoriánských týmů čekalo až do samotného závěru. „Bílí“ totiž obsadili ve svém turnaji celkové druhé místo a na krku se jim zaslouženě houpaly stříbrné medaile. „Červení“ si pro svoje medaile šli jako úplně poslední a dostali zlaté medaile pro vítěze druhého turnaje. David Čoka byl vyhlášen nejlepším střelcem turnaje, když brankáře soupeřů překonal celkem čtrnáctkrát.

V neděli se část týmu vydala do Českých Budějovic, kde odehrála první z celkového počtu pěti turnajů Halové zimní ligy SK Dynamo České Budějovice. Ve velice příjemném prostředí nafukovací haly, kryjící minihřiště s umělou trávou v areálu Složiště, odehráli viktoriáni tři těžké zápasy proti soupeřům věkové kategorie U10. „Ve všech utkáních kluci předvedli velice dobré výkony, hráli aktivně, odvážně, zkrátka předváděli přesně to, co se skrývá pod pojmem "nᚠfotbal". Konfrontace s fyzicky vyspělejšími soupeři, ale i jejich nespornou fotbalovou kvalitou je to, co nás posouvá, a proto se už teď těšíme na pokračování zimní ligy 13. prosince,“ uzavírá trenér U9 Pavel Vacek.