Dorost do 17 let si zahrál v německém Amtzellu například s Borussií Dortmund, v tabulce obsadil celkové šesté místo. Patnáctka hrála v Hollage a skončila uprostřed tabulky na osmém místě.

Dorost U17 – Amtzell


„Turnaj pro nás znamenal vynikající konfrontaci s německými a jedním švýcarským soupeřem. Jsme rádi, že si hráči, kteří se turnaje zúčastnili, potvrdilo, že jsme schopni sehrát kvalitní a při nejmenším vyrovnané zápasy s těmito celky,“ řekl trenér Viktorie Plzeň Jiří Žilák. „My trenéři jsme získali zpětnou vazbu, která nás utvrzuje, že jdeme správnou cestou.“

Viktoriáni na turnaji obsadili šesté místo. „Mužstvo si za herní projev zaslouží pochvalu, hráči dali do zápasů velké úsilí. O lepší umístění a výsledky nás připravila produktivita a proměňování šancí, kterých jsme si v každém utkání vytvořili více než soupeř,“ zhodnotil působení na turnaji Žilák.

Výsledky ve skupině:
Mnichov 1860 – Viktoria Plzeň 0:1 (0:0, Koranda)
St. Gallen – Viktoria Plzeň 3:0 (0:0)
Viktoria Plzeň – Borussia Dortmund 1:1 (0:1, Němec)

Utkání o 5. místo:
Viktoria Plzeň – Eintracht Braunschweig 0:0 (0:0, PK 1:3)

Hráči: Mařík, Valeš, Heller, Brož, Plecitý, Fišer, Halász, Hranáč, Žilák, Kraml, Uzlík, Šulc, Selnar, Patrovský, Klich, Němec, Koranda, Václavík, Vrba.

Konečné pořadí: 1. Red Bull Brasil, 2. St. Gallen, 3. Dinamo Záhřeb, 4. Borussia Dortmund, 5. Eintracht Braunschweig, 6. Viktoria Plzeň, 7. Mnichov 1860, 8. Ravensburg.

Žáci U15 – Hollage


V základní skupině porazili na úvod viktoriáni domácí celek 5:0 a posléze uhráli dvě bezbrankové remízy. „Tyto zápasy jsme zvládli hlavně kvůli kvalitnímu týmovému výkonu v defenzivě,“ pochvaloval si kouč Štěpán Havránek. Plzeň tak ve skupině A skončila na druhém místě a postoupila do osmifinálové skupiny, kde narazila na celky Stomil Olštýn, Hertha Berlín a NAC Breda.

S polským soupeřem padla 0:1, s pozdějším vítězem turnaje Herthou posléze 0:3. Na závěr s nizozemským celkem NAC Breda remizovala 0:0, ačkoliv v samotném utkání byla lepším týmem. V osmifinálové skupině tak skončila na posledním, čtvrtém místě. „Do osmifinálových duelů jsme chtěli zlepšit činnost po zisku míče tak, abychom dokázali přesněji přecházet do rychlého protiútoku nebo kombinační mezihry. Musím říci, že výkony mužstva zvláště v těchto aspektech šly nahoru,“ všiml si kouč Havránek.

V utkání o 7. místo narazila na tým FC Ingolstadt 0:4, kterému podlehla na pokutové kopy. „Od 22. minuty jsme vedli 1:0 brankou Adama Brýly, nicméně dvě minuty poté jsme inkasovali na 1:1 a pokutové kopy nezvládli dle představ,“ zhodnotil závěrečné utkání na turnaji trenér Plzně.

„Turnaj lze brát jako cennou zkušenost se zahraničními celky. Nás může těšit, že výkony měly vzrůstající tendenci zvláště v herním sebevědomí a odvaze řešit herní situace konstruktivně,“ zakončil hodnocení Štěpán Havránek.

Výsledky v základní skupině:
Viktoria Plzeň – Blau-Weiss Hollage 5:0 (Prokop, Krátký, Kolerus, Koželuh, Šimek)
Viktoria Plzeň – Union Berlín 0:0
Viktoria Plzeň – Ingolstadt 0:0

Výsledky v osmifinálové skupině:
Viktoria Plzeň – Stomil Olštýn 0:1
Viktoria Plzeň – Hertha BSC 0:3
Viktoria Plzeň – NAC Breda 0:0

Utkání o 7. místo:
Viktoria Plzeň – Ingolstadt 1:2PK (Brýla)

Konečné pořadí: 1. Hertha BSC, 2. NAC Breda, 3. Mnichov 1860, 4. Holsten Kiel, 5. Arminia Bielefeld, 6. Stomil Olštýn, 7. Ingolstadt, 8. Viktoria Plzeň, 9. Aalborg BK, 10. Union Berlín, 11. FSV Frankfurt, 12. VfL Osnabrück, 13. Eagles Deventer, 14. Blau-Weiss Hollage, 15. TuS Haste, 16. JSG Wallenhorst.