S dalším domácím zápasem Viktorie Plzeň přichází i nové vydání pravidelného zápasového magazínu Viktorián, který nabídne nejen ohlédnutí za úspěšném působení v domácí soutěži i Evropské lize, výsledky mládežnických týmů Viktoria za uplynulé období nebo představení soupeře ze severu Čech.

V pětistránkovém rozhovoru se všichni zájemci o magazín Viktorián dočtou o životní i fotbalové pouti současného trenéra plzeňského klubu Karla Krejčího.

Rodák ze severní Moravy, kterému byla předurčena slibná ligová kariéra následovaná ještě úspěšnějším trenérským působením, propadl kouzlu fotbalu v devíti letech. „V Karviné, kde jsem se narodil, fotbal moc nefrčel. S tátou jsme spíš chodili na házenou nebo na hokej. Můj táta byl horník. Když jsem chodil do třetí třídy, utrpěl úraz a my se pak přestěhovali na Šumavu, odkud pocházela máma. Ve škole mě pan Weber, který mě měl na tělocvik, doporučil do Sušice a já tam začal jezdit na fotbal,“ popisuje Karel Krejčí své první fotbalové krůčky. „Panu Weberovi nejvíc vděčím za to, že mi dal výborné atletické i gymnastické základy. Dostal jsem výbornou průpravu, která se mi hodila do následující kariéry. Naštěstí jsem měl velice dobrého třídního, který miloval sport,“ říká jistě dnes už plzeňský trenér. 

Při otázce na svůj dětský fotbalový vzor však zaváhá. „U mě se to měnilo každou chvíli. V době, kdy já byl malý kluk, tak jsme na televizi chytali jeden program, dvojku jsme neměli. V zimě jsme byli na rybníku a v létě honili mičudu. V televizi sporty moc nebyly a v porovnání s dnešní generací, je až nepředstavitelné, kolik mají možností, kde sledovat špičkové fotbalisty. Pamatuji si, že za mých mladých let letěli Holanďani, Van Basten a parta kolem něj,“ vzpomíná Krejčí.

Kompletní rozhovor s prvním mužem plzeňského týmu lze najít v aktuálním čísle magazínu Viktorián. Ten lze zakoupit před zápasem se Slovanem Liberec u vchodů do stadionu za cenu 19 Kč.