Sotva hráči Viktorie Plzeň přicestovali ze severočeských Teplic, kde sehráli úvodní duel čtvrtfinále Poháru FAČR, museli se začít soustředit na blížící se víkendové utkání Synot ligy. V neděli od 14:45 přivítají na vlastním stadionu Brno.

Záložník Ondřej Vaněk odehrál na teplických Stínadlech prvních pětačtyřicet minut. „Mrzí nás výsledek hlavně kvůli tomu, že jsme zápas ztratili v posledních patnácti minutách. Je to škoda, ale do odvety se nejedná o úplně beznadějný výsledek. Budeme muset vyhrát, abychom mohli pomýšlet na postup,“ zůstává odhodlaný Vaněk, který patří do základní jedenáctky Viktorie Plzeň. „Zatím si na nějakou únavu nemůžu stěžovat. Je to asi tím, že zatím nemám nějaké roky, kdy by mě po každém zápase něco bolelo. Zatím regeneruji dobře a cítím se v pořádku,“ říká plzeňský záložník.

Ač fanouškovské tábory Plzně a Brna pojí přátelství, na hřišti si zástupci obou týmů určitě nic nedarují. „Momentálně je každý zápas těžký a důležitý, pro nás je ale dobré, že hrajeme doma. Podpoří nás naši fanoušci, kteří jsou výborní. Moc se na to těšíme,“ přemýšlí Ondřej Vaněk, který se v Brně narodil. „Jsem z Brna, ale už tam nikoho moc neznám. Nejvíc oba trenéry, pana Kotala s panem Šmardou, protože mě trénovali v Jablonci,“ vzpomíná Vaněk.