V posledních letech zažívala plzeňská Doosan Arena především fotbalové svátky, ve středu 21. března se uskutečnil nefalšovaný gastronomický svátek v restauraci Klubovka. Právě zde si návštěvníci mohli v rámci projektu Goût de France vychutnat pravé francouzské speciality, spojené s ochutnávkou spárovaných vín.

Už počtvrté za poslední čtyři roky propojil projekt Goût de France v první jarní den více než 2 000 šéfkuchařů pěti kontinentů, aby společně vzdali hold francouzské gastronomii. Restaurace Klubovka se dočkala pocty být jednou ze sedmnácti v rámci celé České republiky, které byly do letošního ročníku projektu vybrány. Cílem bylo vzdát hold vynikající francouzské kuchyni, jejím inovačním schopnostem a také hodnotám, jež s sebou nese: sdílení a radost z příjemné společnosti, úctu k dobrému jídlu, ke spolustolovníkům a k naší planetě.

„Akce je výjimečná tím, že všechna menu navržená jednotlivými šéfkuchaři schvaluje předem pařížská komise pod vedením michelinského kuchaře Alaina Ducasse. Proto naše volba restaurace padla na Klubovku, v jejíhož šéfkuchaře máme absolutní důvěru,“ řekl organizázor akce Zlatko Míčka.

Pro šestichodovou večeři, kterou připravil šéfkuchař restaurace Klubovka Jiří Dvořák, byla typická příprava s menším množstvím tuků, cukrů a soli, zato s významným podílem zeleniny a obilnin. „Jako pro asi každého kuchaře, tak i pro mě byla čest sestavit menu inspirované Francií. Snažil jsem se propojit myšlenku francouzské kuchyně, která si zakládá na použití kvalitních regionálních potravin, s naší národní kuchyní, konkrétně jsem vycházel z receptů z jižního Plzeňska, odkud pocházím,“ vysvětlil šéfkuchař Jiří Dvořák.

V rámci projektu Goût de France bylo v restauraci Klubovka podáváno například filátko z candáta, zelenohorská panenka či plzeňské rozpeky.

Fotogalerie