Viktoria Plzeň zvládla očekávané utkání v Mladé Boleslavi, když po čtvrthodině hry vedla 2:0. Náskok si Plzeňané, hrající tentokrát v zeleno-žlutých dresech, udrželi až do závěrečného hvizdu.

„Ukázali jsme slušný fotbal, a to hlavně v prvním poločase, kdy jsme zápas rozhodli. Utkání jsme nadále kontrolovali a Boleslav jsme nepouštěli do větších příležitostí. Dostali jsme se i do brejkových situací, bohužel jsme nebyli tak přesní, abychom navýšili nᚠnáskok. Výsledek odpovídá výkonu, který jsme předvedli na hřišti,“ hodnotí duel trenér Pavel Vrba. „Dnes jsme na rozdíl od zápasu se Zlínem změnou v sestavě zpevnili střed hřiště. Bylo naším cílem, abychom neopakovali stejnou chybu jako v domácím zápase,“ dodává Vrba.

V závěru utkání musel být ze hřiště odpraven na nosítkách obránce David Limberský, který podle všeho utrpěl úder do oblasti obličeje. „David by neměl mít nic zlomeného, vypadá zatím dobře. Po hlubším vyšetření v Plzni budeme vědět víc. Ale v současnosti jsme na tom, že by měl být v příštím týdnu k dispozici,“ prozrazuje trenér Viktorie.

Jedním z rozhodujících faktorů zápasu v Mladé Boleslavi byla produktivita útočníka Michaela Krmenčíka. „Jsem rád, že i přes nabídku, kterou měl, z Plzně neodešel. Pro nás je důležitým hráčem, dokáže střílet branky, je rychlý, dokáže se prosadit jeden na jednoho. Těší mě, že ho tady máme a že si drží výkonnost, kterou má a díky které byl povolán i do reprezentace,“ uzavírá Pavel Vrba.

Fotogalerie