Mládežnické výběry Viktorie byly o víkendu v akci. Devatenáctka padla v Hradci Králové, sedmnáctka i šestnáctka dokázali na úvod jarní části sezony vyhrát na půdě Jablonce.

FC Hradec Králové U19 – FC Viktoria Plzeň U19 2:1


Zápas pro Plzeň začal výborně. V 6. minutě se parádní střelou z dálky prosadil Kryštof Pavlík a bylo to 1:0. „I nadále jsme byli aktivnější a měli možnost přidat další branky, zejména šance Vaise volala po gólu,“ komentoval průběh úvodních minut trenér Viktorie U19 Jiří Kohout. Domácí Hradec vyrovnal ve 23. minutě po rohovém kopu, kdy se hlavou prosadil František Čech.

„Druhý poločas byl aktivní z obou stran, ale do vedení šli domácí,“ mrzelo Kohouta. Z výkopu brankáře se po nedorozumění plzeňské obrany prosadil v 54. minutě Roman Čáp. „Poté jsme se snažili o vyrovnání, bohužel i přes velký tlak jsme řadu šancí využít nedokázali,“ litoval po utkání trenér červenomodrých.

Branky: 23. Čech, 54. Čáp – 6. Pavlík.
Sestava Plzně: Šampalík - Svoboda, Míka, Čihák, Ryška - Pavlík (C), Řezáč (66. Petr) - Pihrt (85. Šastný), Vais, Pfeifer (77. Kepl) - Vilček (83. Arzberger).
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FK Jablonec U17 – FC Viktoria Plzeň U17 1:5


Začátek dohrávaného utkání se Plzni nevydařil, již ve druhé minutě skórovali domácí. „Dlouho jsme drželi míč, ale po jeho ztrátě jsme nezahráli dobře,“ bědoval trenér Viktorie Jiří Žilák.

S dalším průběhem utkání již ale mohl být spokojen. „Ve 20. minutě jsme se probudili. Začali jsme více běhat, zařazovali jsme náběhy za obranu, byli jsme poctivější v přechodové fázi a začaly přicházet šance,“ popisuje Žilák. Ve 23. minutě proměnil Uzlík penaltu, další branky přidali Fišer s Plecitým po přihrávkách Šulce a Žiláka.

Ve druhé půli zvýšil Heller na 4:1. „Tempo utkání postupně začalo upadat,“ všiml si plzeňský kouč. Gólový účet uzavřel Vrba, který pohodlně skóroval po vybojovaném hlavičkovém souboji Žiláka. „Vítězství je zasloužené. Úvod zápasu pro nás ale musí být ponaučením, v tréninku budeme pracovat na výstavbě hry,“ vidí prostor k zlepšení trenér Plzně.

Branky: 2. Horáček – 23. Uzlík (PK), 32. Fišer, 38. Plecitý, 44. Heller, 68. Vrba.
Sestava Plzně: Novák – Plecitý, Fišer, Žilák (70. Popovič), Uzlík (C), Šulc, Zajíček, Štursa (56. Němec), Selnar, Vrba (72. Kodýdek), Heller (63. Brož).
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


FK Jablonec U16 – FC Viktoria Plzeň U16 1:2


Šestnáctka dokázala na mšenské umělce rovněž obrat Jablonec o všechny body. Skóre utkání otevřel ve 28. minutě Wolfgang Dotzauer, domácí celek ale o pár minut později dokázal srovnat na 1:1. Tento stav trval až do 67. minuty, kdy vítěznou branku vsítil LukᚠVáclavík z Plzně. Svěřenci kouče Josefa Parláska tak v dohrávce 1. kola dokázali získat tři body.

Branky: 35. Podzimek – 28. Dotzauer, 67. Václavík.
Sestava Plzně: Edelman – Strmiska, Kavka (30. Petrmichl), Václavík, Dotzauer (72. Pavlík), Ruda, Kotěšovec (52. Kodýdek), Kuhajda, Lehký (72. Strnad), Halász (C), Demeter (65. Valeš).
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FC Viktoria Plzeň U15 – Mostecký FK U15 0:1pen.


Patnáctka do jarní části ligy vstoupila utkáním s posledním Mostem. Hrálo se v Plzni na umělé trávě na hřišti 33. základní školy. Roli favorita ale Západočeši nedokázali potvrdit, soupeři ze severu Čech po bezbrankové remíze podlehli 3:5 na penalty.

„V prvním poločase jsme kombinovali lépe než soupeř, naše hra měla svoji tvář. Most hrozil převážně z protiútoků. Druhá polovina utkání nás zklamala. Přestali jsme být aktivní ve středu hřiště, naše výstavba hry v podstatě neexistovala,“ nelíbilo se plzeňskému kouči Štěpánu Havránkovi.

„Vzhledem k výkonům v obou poločasech lze říci, že konečná remíza byla zasloužená. Pokutové kopy jsme nezvládli podle představ, a proto si dva body odvezli hosté,“ zakončil hodnocení.

Penalty: 3:5.
Sestava Plzně: Drda – Šoul, Jílek (C), Kolerus, Brýla – Pešek, Krátký, Královec – Renza, Řezníček (55. Mertl), Votava.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FC Viktoria Plzeň U14 – Mostecký FK U14 0:1pen.


Déjà vu? Stejné hřiště, stejný soupeř, stejný výsledek. Ani čtrnáctka nedokázala na Most vyzrát a po bezbrankové remíze prohrála penaltový rozstřel. Tentokráte v poměru 4:5.

Penalty: 4:5.
Sestava Plzně: Vaněk – Karásek, Vobruba, Brož, Agapkin (50. Nedvěd), Holík (50. Urbánek), Falout (36. L. Prokop), Šticha, F. Prokop, Vacek (C), Čeliš (Benedikt).
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

AC Sparta Praha dorostenky – FC Viktoria Plzeň dorostenky 6:1


Na úvod nadstavbové části padly dorostenky Plzně na půdě Sparty vysoko 1:6. Sparanky vstoupily do bojů o titul jako favoritky, ze všech čtyř týmů mají nejlepší výchozí pozici – viktoriánky pak nejhorší. A to se na hřišti potvrdilo, Pražanky se brzy ujaly tříbrankového vedení. Jediný čestný úspěch Západočešek zaznamenala Šárka Růžičková v 55. minutě.

Branky: 7. Siváková, 8. Šrámková, 20. Dvořáková, 64. Šubrtová, 69. Cvrčková, 71. Prokůpková – 55. Růžičková.
Sestava Plzně: Holíková (C) – Němcová (70. Peklová), Lukešová, Jiskrová (41. Růžičková), Kratochvílová, Baumruková, Švábová, Charouzová, Kloudová (57. Lemáková), Horáčková (61. Churanová), Jůnová.