Program mládeže začal minulý týden již ve čtvrtek, kdy dorosty U19 a U17 hostily Brno. V obou zápasech ale uspěla hostující Zbrojovka. Osmnáctka prohrála s Mostem na penalty, šestnáctka se stejným soupeřem uspěla 4:2. Žáci U15 i U14 si poradili s Mladou Boleslaví. Dorostenky i žačky si skvěle poradily s pražskou Duklou!

FCVP U19 – Brno U19 1:4
Branky: 53. Štursa – 6. Kropáček, 58. Jambor, 68. Doubravský, 90+2. Moučka.
Sestava Plzně: Valeš – Svoboda (C), Míka, Hranáč, Žilák – Uzlík (78. Němec), Petr, Šulc – Selnar (32. Vrba), Kepl, Štursa.
Hodnocení trenéra Jiřího Žiláka: „Utkání se hrálo ve vysokém tempu. Proti velice kvalitnímu týmu jsme odehráli dobre utkání a vytvořili jsme si množství šancí, ale chyběla nám větší efektivita. Brno vyhrálo zaslouženě, protože své šance dokázalo proměnit.“

- kompletní tabulka ZDE
- fotogalerie ZDE

Branky: 54. Pecháček, 62. Pecháček – 44. Šedivý, 77. Gabčo. Penalty: 5:6.
Sestava Plzně: Novák – Brož, Kolerus, Bartůněk (C), Petrmichl – Ruda, Vostárek – Renza (75. Patrovský), Kotěšovec, Popovič (54. Řezníček) – Pecháček.
Hodnocení trenéra Pavla Fořta: „V první půli to od nás byl chaotický výkon. Kluci se srovnávali s tím, že Most hraje o záchranu a má větší hráče. Prohrávali jsme 0:1 a neměli moc šancí. Do druhého poločasu jsme si něco řekli a dokázali jsme zápas otočit na 2:1, to už jsme měli více příležitostí. Hosté byli ovšem stále nebezpeční z brejků, díky čemuž vyrovnali na 2:2 a následně zvítězili na penalty. Kluky bych ale chtěl pochválit za přístup ve druhém poločase, dokázali otočit vývoj zápasu. Jen škoda, že jsme neudrželi vedení do konce. Pro mladé kluky jde ale o dobrou zkušenost. Bylo to těžké utkání proti silovému a houževnatému soupeři.“

- kompletní tabulka ZDE

Branka: 18. Šmíd.
Sestava Plzně: Bleha – Halász (C), Fišer, Stmiska, Kavka – Kuhajda, Kodýdek (73. Koželuh), Lehký (54. Ruda) – Dotzauer, Václavík (60. Popovič), Pavlík (54. Pecháček).
Hodnocení trenéra Josefa Parláska: „Měli jsme katastrofální vstup do utkání, soupeř byl jednoznačně lepší. Postupem času se hra začala vyrovnávat a ke konci poločasu jsme se také dostali do několika zajímavých situací před soupeřovou brankou. Druhý poločas jsme odehráli podstatně lépe, dostali jsme se do spousty zakončení, bohužel ani ty nejvyloženější šance jsme nedokázali proměnit.“

- kompletní tabulka ZDE
- fotogalerie ZDE

Branky: 1. Krátký, 41. Krátký, 59. Krátký, 66. Jílek – 28. Rosenbaum, 75. Rosenbaum.
Sestava Plzně: Šulc – Šoul, Petržílka, Jílek (C), Vrba (66. Mertl) – Novický, Tesař (60. Brýla), Pešek – Královec, Krátký, Votava (60. Patrovský).
Hodnocení trenéra Ondřeje Šimla: „Tentokráte se nám vydařil vstup do utkání a v 1. minutě jsme se dostali do vedení střelou Krátkého z vápna. Během prvního poločasu jsme měli převahu a i jsme se dostávali do nebezpečných situací. Bohužel nám chyběl větší důraz v poslední třetině hřiště a další gól jsme nepřidali. Naopak po špatném odkopu míče z našeho vápna dokázal soupeř vyrovnat na 1:1. Ke konci poločasu jsme se ještě dostali do tlaku a získali penaltu za ruku soupeře. Tu jsme bohužel neproměnili... Ve druhé půli se nám zase podařilo vstřelit gól hned v 1. minutě, kdy se po centru Matěje Šoula prosadil hlavou Kryštof Krátký. Na 3:1 zvyšoval po pěkné akci opět Krátký. A po dohrané standardní situaci přidal další gól Petr Jílek. Soupeř v závěru utkání dokázal snížit na 4:2.“

- kompletní tabulka ZDE

Branka: 47. Nedvěd.
Sestava Plzně: Ivanič – Karásek, Vobruba, Oravec, Agapkin (64. Falout) – Vanc (C), Sojka – Krůta (60. Čeliš), Titl, Nedvěd – Jedlička.
Hodnocení trenéra Josefa Šnebergera: „Šlo o vyrovnané utkání, ve kterém jsme byli šastnější. Hrálo se na t잚ím povrchu z hlediska kontroly míče a je třeba říci, že jsme měli technické problémy. Kluci zaslouží velkou pochvalu za snahu a úsilí.“

- kompletní tabulka ZDE

Branky: 18. D. Keltyčka, 23. Čeliš – 59. Zajpt.
Sestava Plzně: Kunesch – Prokop, T. Keltyčka, Rajtmajer, Vinš (45. Mertl) – Secký (45. Kamenský), Falout (C) (45. P. Pracht) – D. Keltyčka (45. D. Pracht) – Čeliš (45. J. Vonásek), Štauber (45. Kule), Dooubek.
Hodnocení trenéra Štěpána Havránka: „Utkání se hrálo na těžkém terénu. Po vyrovnaném úvodu jsme zhruba od desáté minuty byli lepším mužstvem. V 18. minutě vstřelil gól po rohovém kopu Dan Keltyčka. Další branka na sebe nenechala dlouho čekat a po přihrávce Martina Doubka se prosadil ve 23. minutě Marek Čeliš. V této pasáži duelu jsme byli aktivní v presinku. Získávali jsme řadu míčů ve středu hřiště a byli produktivní v přechodové fázi. Ve druhém poločase naše tempo hry, i vzhledem k sedminásobnému střídání, opadlo. Soupeř toho využil ke vstřelení branky na 2:1 v 59. minutě. Celkově jsme s výkonem týmu spokojení. Na druhou stranu jsme nedokázali kontrolovat hru až do konce tak, jak by si vývoj podobného utkání zasloužil.“

- kompletní tabulka ZDE

Branky: 16. Mirtlová, 56. Ajazi, 71. Ajazi.
Sestava Plzně: Holíková (C) – Lukešová, Mirtlová, Baumruková, Ajazi, Charouzová, Švábová, Kolorosová, Horáčková, Kloudová, Voráčková, Němcová, Vorlová, Michalcová, Růžičková, Jílková, Lemáková.

- kompletní tabulka ZDE
- fotogalerie ZDE

Branky: 25. Pavlíčková, 38. Skalická, 40. Holubová, 43. Voborníková, 53. Pavlíčková – 24. Šebková, 61. Filípková.
Sestava Plzně: Menclová – Pavlíčková, Hraničková (C), Strašilová, Remiášová, Šeflová, Skalická, Řemenová, Klepsová, Holubová, Hermanová, Voborníková, Gracias, Rutová, Zeithamlová.

- kompletní tabulka ZDE

Branky: 4. Sutnarová, 19. Novotná, 28. Novotná, 29. Cinková, 29. Sutnarová, 37. Rancová, 39. Sutnarová, 41. Sutnarová, 52. Kuboušková, 58. Sutnarová.
Sestava Plzně: Polívková (C) – Routschková, Sutnarová, Cinková, P. Šottová, Rancová, Mifková, L. Šottová, Hamplová, Alexová, Novotná, Kuboušková.

- kompletní tabulka ZDE

Plán na tento týden


ÚTERÝ
16:30: Dukla Praha U12 + U13 – FCVP U12 + U13 (Praha) – přátelské utkání

PÁTEK
11:00: Kladno U19 – FCVP U18 (Kladno)
13:00: Kladno U17 – FCVP U16 (Kladno)

NEDĚLE
10:00: Bohemians U15 – FCVP U15 (SK Újezd Praha 4)
10:15: FCVP U12 + U13 – České Budějovice U12 + U13 (Vodní stavby)
10:30: Hradec Králové st. žačky – FCVP st. žačky (Hradec Králové)
11:00: FCVP ženy – Dukla Praha ženy (Luční)
11:45: Bohemians U14 – FCVP U14 (SK Újezda Praha 4)
12:00: Hradec Králové ml. žačky – FCVP ml. žačky (Hradec Králové)
14:30: FCVP U21 – Ichifuna Japan (Luční) – přátelské utkání

Foto: David Koranda