O uplynulém víkendu se v permanenci ocitl opět kompletní trojlístek dorosteneckých výběrů Viktorie Plzeň. Mladší dorost byl na půdě Příbrami úspěšný pouze napůl, starší dorostenci před vlastním publikem porazili Baník Ostrava.

Viktoriáni U16 ztratili zápas v Příbrami ve druhé půli

„První poločas byl poměrně vyrovnaný. Domácí hráli jednoduše a velice důrazně. Na menším hřišti docházelo k množství osobních soubojů. Do vedení nás dostal Štursa, který proměnil Míkovu přihrávku. Druhý poločas začali domácí náporem. Do šancí se však nedostávali. Naším problémem bylo, že jsme nedokázali udržet míč na útočné polovině. Po dvou standardních situacích Příbram otočila skóre. Následně se hra opět vyrovnala, ale domácí branku jsme již výrazně neohrozili. Hráči bojovali, ale na fyzicky vyspělého protivníka jsme nestačili,“ rekapituluje průběh utkání trenér Jiří Žilák.

1. FK Příbram U16 - FC Viktoria Plzeň U16 2:1 (0:1)

Branka Viktorie: 38. Štursa
FC Viktoria Plzeň U16: Mařík, Heller, Míka, Bartůněk, Uzlík (54. Hranáč), Kraml, Zajíček, Štursa (45. Brož), Němec (52. Žižka), Kepl, Klich

Sedmnáctka udržela poločasové vedení

„Utkání se od úvodních minut hrálo ve vysokém tempu, k čemuž přispělo svými menšími rozměry i hřiště. Nám se dařilo narušovat soupeřovu rozehrávku hned od zakládání a nutili jsme Příbram k častým ztrátám. Hra se pak změnila a Příbram se snažila o jednoduchý přechod po dlouhých přihrávkách do velmi dobře hrajících útočníků. Zejména v prvním poločase jsme tak čelili rychlým a nebezpečným akcím soupeře. V prvním dějství jsme se dostali do dvoubrankového vedení, které sice nevydrželo, ale dávalo nám lepší výchozí pozici do druhého poločasu. Po prvním vyrovnaném poločase jsme odehráli druhý s výrazným zlepšením obrané fáze a i do zakončení jsme se dostávali častěji. Branku jsme sice nevstřelili, ale příležitosti jsme měli velké. V závěru se sice tlak před naším pokutovým územím zvýšil, ale zejména standardní situace jsme zvládli odbránit a výsledek tak neměnil poločasovou podobu,“ říká o zápase na půdě Příbrami trenér Martin Kastner. „Velmi náročné utkání jsme zvládli z pohledu výsledku, ale i v řešení náročných herních situací. Pro hráče jsou podobná utkání velmi přínosná, nebo v nich mají možnost poznat způsob vedení zápasu, který je bude provázet ve vyšších kategoriích,“ hodnotí Kastner.,

1. FK Příbram U17 – FC Viktoria Plzeň U17 1:2 (1:2)

Branky Viktorie: Pffeifer, Pihrt
FC Viktoria Plzeň U17: Valeš – Kadar, Čihák, Svoboda, Brudna (60. Ryška) – Petr, Vais, Řezáč (75. Buranský) – Pffeifer, Vilček (65. Mašek), Pihrt (72. Holík)

Nejstarší dorost zvítězil nad Ostravou

„Úvod zápasu patřil hostům, při jejich velké šanci výborně zasáhl na brankové čáře Novák. Z následného protiútoku se trefil Matějka po ideální přihrávce od Rychnovského. Ve 27. minutě podniknul protiútok Kulhánek, našel rozběhnutého Haška, který zamířil přesně 2:0. Ve druhém poločase v 53. minutě korigovali hosté na 2:1 po kombinaci středem hřiště a tečované střele Chvěji,“ rekapituluje trenér Jiří Kohout. „Byl to oboustranně velmi dobrý zápas. My jsme byli nebezpečnější a efektivní v rychlých protiútocích. Ostrava měla velmi dobré pasáže, kdy dobře držela míč, ale do výraznějších šancích jsme ji nepustili,“ hodnotí Kohout.

FC Viktoria Plzeň U19 – FC Baník Ostrava U19 2:1 (2:0)

Branky Viktorie: Matějka, Hašek
FC Viktoria Plzeň U19: Luhový – Skála, Novák, Vacovský, Rychnovský – Průcha, Suchý (89. Pavlík) – Hašek (73. Končal), Kopřiva (78. Mudra), Kulhánek (54. Debellis) – Matějka (86. Pinc)

Fotogalerie