O víkendu začala jarní sezona ženských týmů FC Viktoria Plzeň. V akci se objevily starší a mladší žačky, stejně jako dorostenky. První tým žen se v rámci semifinále pohárové soutěže představil na domácím hřišti v zápase se Slavií Praha.


Mladší žákyně přejely Slovan Liberec

Mladší kategorie žákyň vyrazila na půdu Slovanu Liberec. Po hladkém průběhu zápasu si viktoriánky odnesly vítězství bez obdržené branky.

Mladší žákyně odehrály velmi kvalitní utkání a soupeře porazily přesvědčivě 18:0. V pohledném fotbalovém zápase se prezentovaly všemi moderními fotbalovými prvky založenými na kombinaci, přesné přihrávce, kvalitní střelbě, dobrém pohybu po hřišti a týmovém pojetí hry.

SK Slovan Liberec – FC Viktoria Plzeň 0:18

Branky: 7x Ajazi, 6x Csordas, 1x Ščasnárová,1x Gajdošová, 1x Stejskalová, 1x Vorlová, 1x Štichová


Výhru proti Liberci si připsaly i starší žačky

Proti stejnému soupeři nastoupily na venkovním hřišti i hráčky starších žákyň. Po zlepšeném výkonu ve druhé půli si stejně jako jejich mladší kolegyně odvezly tři body.

Starší žačky odehrály ne moc povedené utkání. Hlavně první poločas se holkám vůbec nepovedl. V této části zápasu podaly velmi špatný výkon, ve všech herních činnostech se nedařilo ani jedné z hráček. Z tohoto důvodu skončil první poločas pouze 1:2 ve prospěch Viktorie. Tento výsledek nebyl fotbalově uhrán, ale vyloženě vydřený.

V druhém poločase se holky uklidnily, zpřesnily hru. Začaly hrát svoji hru založenou na kombinaci, pohybu a hlavně přesné přihrávce po zemi. Po této již kvalitní hře byly odměněny pěknými góly v brance soupeře a výsledek 1:7 pro plzeňská děvčata byl zasloužený.

„Celkový dojem z utkání pokazil zmiňovaný první poločas, protože takto se nedá hrát o ty nejvyšší cíle. Věřím, že si to celý tým uvědomí a kvalitně se připravíme na další důležité utkání hrané v neděli dne 29. 03. 2015 s Hradcem Králové,“ hodnotí trenér Bohumír Bláha.

FC Slovan Liberec - FC Viktoria Plzeň 1:7


Branky:
0:1 - 8. minuta Janochová, asistence Kloudová
1:1 - 23. minuta - branka FC Slovan Liberec
1:2 - 34 minuta Kloudová, asistence Janochová
1:3 - 43 minuta Šlajsová po samostatné akci
1:4 - 50 minuta Kloudová - z penalty
1:5 - 53 minuta Lemáková, asistence Kloudová
1:6 - 59 minuta Lemáková, asistence Baumruková
1:7 - 68 minuta Janochová, asistence Kloudová


Dorostenky vstoupily do sezóny vítězstvím nad Hradcem

Do jarní části soutěže vstoupily také dorostenky Viktorie, kterým první jarní kolo přichystalo konfrontaci s hráčkami Hradce Králové. 

Na začátku utkání hrály viktoriánky hodně bázlivě a kazily množství přihrávek. Soupeř z Hradce hrozil rychlými protiútoky, naštěstí tři vyložené brankové příležitosti soupeře zneškodnila brankařka Marešová. Po patnácti minutách se domácí hráčky konečně probraly a začaly hrát svou hru. V 36. minutě dala Jiskrová po rohovém kopu Karasové první branku. 

Ve druhém poločase se domácím holkám podařilo dobře bránícího soupeře ještě více přitlačit. Bohužel se jim nedařilo udržet koncentraci v zadních řadách, v některých situacích se pouštěly do bezhlavého útočení a obrana zůstala nezajištěna. Naštěstí již hodně unavený soupeř chyby Viktorie nedokázal potrestat a tak v 63. minutě dala druhou branku Jiskrová opět po rohovém kopu Karasové. 

„Při hodnocení utkání musím holky pochválit za způsob zahrávání standardních situací. Zlepšit určitě musíme nasazení, důraz a hlavně souhru obrané řady, kde se nám poslední dobou opravdu nedaří. Důvod je dle mého jednoduchý, obránce jsem poslední dobou často měnil vlivem zranění hráček,“ hodnotí trenér Milan Lukeš.

FC Viktoria Plzeň – FC Hradec Králové 2:0 (1:0)

Branky: 36. a 63. Jiskrová
FC Viktoria Plzeň: Marešová (78. Junková) - Šašková, Heřmanová (70. Troupová), Krejčová, Rovňanová - Radová, Kratochvílová (75. Hyhová), Karasová, Sládková – Jiskrová (65. Šidvicová), Vargová.
Trenér Milan Lukeš, asistent trenéra Petr Košik

Ženy vypadly z poháru v semifinále

Ženský celek se ještě před startem jarní části sezóny zúčastnil bojů v pohárové soutěži, kde se probojoval do semifinále. Na soupeře ze Slavie Praha ovšem viktoriánky nestačily a ze soutěže vypadly těsně pod vrcholem.

Proti jasnému favoritovi, obdržely plzeňské ženy v první polovině dvě branky, převaha Slávie byla znatelná. Druhá branka v plzeňské síti byla poněkud zbytečná a pramenila z nedůslednosti při bránění standardních situací. O poločase upozorňoval trenér Karel Rada svůj tým na nedůslednost v osobních soubojích a při standardních situací, i přesto Slavia navyšovala skóre předevím z trestných kopů a rohů. „Z celkového pohledu nᚠvýkon nebyl dobrý,“ shrnul v krátkosti Rada.

FC Viktoria Plzeň – SK Slavia Praha 0:7 (0:2)

Branky: 45. a 50. Budošová, 6. a 85. Pěničková, 56. Kožárová, 61. Malinová, 75. Juračková,
FC Viktoria Plzeň: Radová M. - Pacandová, Ondrášková, Králová, Hanžlová – Myslíková (60. Radová A.), Nesvedová, Markelová, Prokopová, Racková (46.Rovňanová), Karasová (85. Bohmannová)
SK Slavia Praha: Votíková - Tomášková, Juračková, Budošová, Benýrová - Divišová, Pěničková, Malinová, Holečková – Necidová, Kožárová

Fotogalerie