Ve čtvrtek 26. května v pravé poledne představila Viktoria Plzeň nového trenéra prvního týmu. Nástupcem Karla Krejčího se stal devětačtyřicetiletý Roman Pivarník, který dosud působil u týmu Bohemians Praha 1905.

„Z Bohemians se mi neodcházelo jednoduše, protože po dvou skvělých letech, kdy se klubu podařilo vyřešit konkurz i situaci okolo stadionu, jsme začali budovat mužstvo. Myslím, že jsme hlavně během jara předváděli výborný fotbal. Fanoušci na Bohemce byli fantastičtí. Z těchto důvodů se mi odcházelo těžko, ale Plzeň je ambiciózní mužstvo, které má za sebou čtyři tituly a účast v evropských pohárech. Ze sportovního hlediska je to pro mě rozhodně krok dál, na který se těším stejně jako na vynikající plzeňské fanoušky a vyprodané zápasy,“ prohlásil nový hlavní trenér Viktorie na startu svého angažmá.

Viktoria Plzeň je pro Pivarníka dosavadním vrcholem kariéry. V české nejvyšší soutěži vedl Sigmu Olomouc a Bohemians Praha, v zahraničí působil v Al-Qadisiyah, Rapidu Vídeň a Tatranu Prešov. „Tvrdě jsem pracoval, postupně jsem se propracovával nahoru. Nyní je důležité, abychom byli společně úspěšní a dokázali se udržet na vrcholu. Cílem pro nás je postoupit do základní skupiny jednoho z evropských pohárů, stejně tak se chceme poprat o to, abychom měli další titul,“ potvrdil Pivarník své ambice.

Nabídku vést obhájce mistrovského titulu nezvažoval dlouho. „Rozhodnutý jsem byl sice hned, ale radši jsem si nechal ještě jeden den na rozmyšlenou a následně jsem si svoje rozhodnutí potvrdil.“ O konkrétním složení kádru pro nadcházející sezónu nový trenér Viktorie ještě neuvažoval. „Ještě jsme se k tomu nedostali. Měli jsme k řešení jiné věci, jako například podobu letní přípravy, mužstvo přijde na řadu až teď,“ upřesnil nový plzeňský kouč.

Tým Bohemians se pod Pivarníkem prezentoval líbivým kombinačním fotbalem. Toto pojetí hry je novému prvnímu muži plzeňské střídačky vlastní. „V tomto neuhnu ani o krok. Takto to mám prostě nastavené. Chci, aby výsledky přicházely díky kvalitní hře, kterou hrajeme. Tak se mi to vyplatilo v Bohemians a v Plzni v tom chci pokračovat dál,“ uzavřel Roman Pivarník.