Herní soustředění FC Viktorie Plzeň se blíží ke svému konci. V úterý 19. července sehrají svěřenci trenéra Romana Pivarníka třetí a zároveň poslední přípravné utkání v rámci letní přípravy v Rakousku. Od 16 hodin se na hřišti ve městě Schwaz utkají s ruským Lokomotivem Moskva. Přímý přenos opět mohou fanoušci sledovat na YouTube kanálu Viktoria TV.


Lokomotiv Moskva byl založen v roce 1936 a ruskou Premier Ligu dokázal vyhrát dvakrát. Poprvé v roce 2002, kdy o titulu mistra ligy musel rozhodovat až dodatečný zápas s CSKA Moskva, kvůli rovnosti bodů i nerozhodným vzájemným zápasům. Lokomotiv na neutrální půdě vyhrál 1:0 a mohl slavit. Další pohár pro mistra ligy pak ruský klub vyhrál o dva roky později. V sezoně 2014/2015 klub z Moskvy zvítězil v domácím poháru. V loňské sezoně skončil v Premier Liga na šestém místě a v letošní pohárové Evropě tak bude chybět. Přitom v loňské sezoně se Lokomotivu dařilo a v Evropské lize došel až do jarní vyřazovací fáze. Ze základní skupiny postoupil z prvního místa a za sebou nechal například Sporting a Besiktas. V šestnáctifinále ovšem nestačil na Fenerbahce.

Viktoria Plzeň se Lokomotivem Moskva v přátelských zápasech utkala celkem dvakrát. V únoru 2013 v zimní přípravě Západočeši vyhráli 5:3 a o góly Plzně se postarali dvakrát Tecl, jednou Horváth, Darida a Bakoš. V červenci 2014 pak viktoriáni na ruského soupeře nestačili a ve Westendorfu prohráli 2:4, branky červenomodrých vstřelili Rajtoral a Kolář.

Stejně jako Plzeň, tak i Lokomotiv má ve svém výběru několik reprezentantů. Na mistrovství Evropy byli v ruském národním týmu záložník Alexender Samedov, obránce Roman Shishkin a brankář Marinato Guilherme. Za Chorvatsko pak proti českému výběru nastoupil obránce Vedran Corluka.

Přátelský zápas FC Viktoria Plzeň – FC Lokomotiv Moskva se hraje ve městě Schwaz (cca 50 km od Westendorfu) v úterý 19. července od 16 hodin. Pro Viktorii to bude generálka před vstupem do bojů o Ligu mistrů. Přímý přenos nabídne YouTube kanál Viktoria TV.