Viktoriáni v mrazivém počasí zvládli v Doosan Areně porazit liberecký Slovan 4:1, ačkoli od 10. minuty duelu prohrávali. Utkání společně s trenérem Pavlem Vrbou zhodnotili pro klubový web autor gólu na 1:1 Roman Procházka a poslední střelec zápasu Adam Hloušek, který se trefil poprvé ve viktoriánských barvách.

Zápas 16. kola FORTUNA:LIGY byl věnovaný Nadaci pro transplantace kostní dřeně. „Je to dobrá věc a jsme rádi, že jsme to mohli podpořit,“ potěšilo Romana Procházku. Ten se postaral o vyrovnání na 1:1 po dlouhé poradě se spoluhráči před přímým kopem. „Domlouvali jsme se, kdo a jak to kopne. Já byl rozhodnutý, že si to vezmu, jen jsme čekali, kam si stoupne brankář, abych se rozhodl, jestli to kopnu přes zeď nebo do jeho strany. Nakonec to bylo tečované a spadlo to do brány, to už je jedno jak,“ smál se slovenský záložník.

I díky pěknému gólu se při děkovačce dočkal vyvolávání svého jména způsobem, jakým to dělali fanoušci v bulharském klubu Levski Sofia, kde dříve působil. „Překvapilo mě to a zároveň i potěšilo. Je to příjemné, děkuji za to i za celou podporu,“ vzkázal.

Adam Hloušek vše uzavřel gólem na 4:1 v 90. minutě, který pro něj byl první v plzeňském dresu. „Měl jsem hlavně radost, že jsme konečně vyhráli. Poztráceli jsme v minulých kolech dost bodů, takže jsem nejradši za tři body, ale určitě potěší každý gól,“ řekl skromně. „Ohromně důležitá byla branka na 2:1 před přestávkou, že jsme se mohli uklidnit a jít do druhého poločasu jinak nastavení. Měli jsme tam ovšem dnes také pasáže, kdy jsme Liberec pouštěli do šancí, to je kaňka,“ uvědomoval si.

Vítězný duel zhodnotil také trenér Pavel Vrba. „Jsem rád, že jsme dokázali otočit výsledek z 0:1 na 4:1. Zápas se výsledkově nevyvíjel dobře, i když nám vyšel začátek utkání. Měli jsme asi tři situace, kdy jsme mohli jít do vedení my, bohužel soupeř z tečované standardní situace dal gól po první střele na bránu,“ řekl na tiskové konferenci.

„Naštěstí se nám podařilo do poločasu otočit výsledek na naši stranu. Asi rozhodující branka byla ta třetí, i když jak jsme ztratili balon deset minut před koncem a soupeř šel sám na gólmana a mohl snížit na 2:3, tak to mohlo být ještě hodně dramatické. Naštěstí se to nestalo, Aleš Hruška nás podržel a v závěru jsme výsledek pojistili,“ dodal kouč Viktorie.

Fotogalerie