S mistrovskou sezonou 2017/2018 se Viktoria rozloučila stylově – na hřišti Dukly Praha vstřelila pět gólů! Po utkání jsme vyzpovídali autora hattricku Michaela Krmenčíka a střelce premiérové ligové branky Ondřeje Štursu.

Pro Krmenčíka šlo o první hattrick v kariéře. „Konečně,“ ulevil si. „Jsem za něj rád. Byl to poslední zápas a říkal jsem si, že by bylo dobré dát nějaký gól. Nakonec se mi podařil hattrick a holt klukům zaplatím o něco více,“ smál se po utkání.

První ligové branky se pak dočkal sedmnáctiletý Ondřej Štursa. „Zavíral jsem to na zadní tyči. Odrazilo se to ke mně, chtěl jsem si míč z první zpracovat a pak to uklidit. Obránce mi to tam ještě tečoval, naštěstí to do branky spadlo,“ popsal danou situaci.

Nervózní během svého druhého startu za A-tým (ovšem prvního s větší minutáží) nebyl. „Před příchodem možná lehce ano, ale jak přijdeš na hřiště, tak to z tebe hned spadne,“ řekl. „Ještě to všechno vstřebávám, je to úžasné. Časem to na mě určitě v pozitivním smyslu dolehne,“ dodal ke svému debutu a prvnímu gólu za Viktorii.

Michael Krmenčík svým hattrickem potvrdil korunu krále střelců HET ligy. „Chtěl jsem, abychom vyhráli titul, král střelců pro mě byl až na druhém místě. Je to hezké, až budu starší, tak se na to budu pyšně ohlížet,“ netajil svou radost. „Jsem rád, že jsme vyhráli, a ještě k tomu 5:1. Přijelo navíc hodně našich fanoušků, což bylo super,“ potěšilo ho.

Fotogalerie