Od ranních 9 hodin až do 14 hodin odpoledne pracovali žáci 20. ZŠ na přípravě chroea na ligový zápas s Karvinou. Originální vyobrazení Spejbla držícího fotbalový míč s logem Viktorie na červenomodrém pozadí tak bude použito při sobotním utkání.

Žáci 9.A Jakub Simulík a Martin Pejřimovský vytvořili nejlepší návrh chorea, a tak si s dalšími spolužáky a spolužačky mohli vyzkoušet, jak probíhá jeho tvorba. Pod taktovkou fanoušků si na plátně 12x15 metrů obraz nejprve rozkreslili, poté ho začali vybarvovat, doopravili detaily a za pět hodin měli hotovo. To vše pod taktovkou paní učitelky Jolany Pacovské.

Příjemné dopoledne a brzké odpoledne v Doosan Areně prokázalo, že Viktorka má fanoušky ve všech věkových kategoriích. „Velice si vážíme všech návrhů, které nám došly (kompletní galerie ZDE). Vítězné choreo se moc povedlo a všichni žáci, kteří se na něm podíleli, si zaslouží obrovskou pochvalu, zvládli vše napoprvé a bez větších potíží,“ řekl mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Žáky přišli pozdravit také hráči cestou na trénink.

Viktorka do škol má za cíl zapojit školy do dění okolo klubu FC Viktorie Plzeň. Pravidelně jsou pro školy pořádány soutěže se zajímavými cenami. Vybraní žáci dostávají na zápasy vstupenky. „Projektu si jako klub velice vážíme. Je do něj zapojeno 16 partnerských škol a spolupráci s nimi se budeme snažit i nadále prohlubovat,“ říká Václav Hanzlík. Případní noví zájemci o vstup do projektu se nám mohou ozývat na e-mailovou adresu belsan@fcviktoria.cz.

Mediálním partnerem projektu je Plzeňský deník.

 

Fotogalerie