V sobotu 9. ledna 2016 odehrála FC Viktoria Plzeň první přátelský zápas v zimní přípravě. V rámci projektu „Kopeme za fotbal“ se v Luční ulici utkala s výběrem Sokola Puklice a v dresu Viktorie se na hřišti objevili také oba výherci z předvánočního setkání fanoušků v Doosan Areně. Stanislav Fencl i Jan Pěnkava si vyzkoušeli jaké to je, být jeden den členem ´A´ týmu Viktorie Plzeň.

„Je to splněný sen. Mám permanentku 15 let a na fotbal chodím pravidelně. Vždy jsem si říkal, jaké to asi je v kabině a také přímo na hřišti. Teď jsem si to vyzkoušel a mám zážitek na celý život,“ říká padesátiletý Stanislav Fencl. „Ty pocity se ani nedají popsat slovy. To člověk musí zažít. Byl to krásný den a moc jsem si to užil,“ dodává druhý výherce Jan Pěnkava.

Obě nové posily dorazily do Doosan Areny s předstihem, absolvovaly prohlídku stadionu a následně se šly představit trenérům. Ti je zavedli do šatny ´A´ týmu, kde už na ně čekali samotní hráči. „Kluci v kabině nás vzali mezi sebe naprosto v pohodě. V šatně jsme měli vyhrazená místa, kde na nás čekalo kompletní vybavení včetně dresů s našimi jmény a čísly,“ popisuje Fencl. „Nečekal jsem, že je naše šatna takhle velká. Musím uznat, že to tam hráči mají moc pěkné. Když jsme se blížili k šatně, byl jsem hodně nervózní, ale pak to ze mě spadlo,“ doplňuje Pěnkava.

Po převléknutí do viktoriánského oblečení se nováčci i ostatní hráči přesunuli do Luční ulice, kde už na ně čekal soupeř a také několik stovek fanoušků. „Za mnou dorazila snad celá třída a také moji kamarádi. Měl jsem tu docela slušnou podporu,“ říká Jan Pěnkava. „Tolik lidí jsem nečekal, ale na nervozitu nebyl čas. Od začátku utkání už se to vezlo a já si užíval každou minutu na hřišti,“ ohlíží se Fencl.

Viktoria svému soupeři nastřílela celkem 10 branek. Dvě z nich zaznamenal šestnáctiletý Pěnkava. „To už je takový bonus. Dát gól za Viktorii Plzeň je opravdu něco navíc. Musím poděkovat klukům, protože jsem vždy dorážel do prázdné. Oni mi to vždy dali jako na zlatém podnose,“ děkuje spoluhráčům Jan Pěnkava. „Já jsem nastřelil tyč a budu si to vyčítat. Chyběl opravdu kousek, ale nevadí. Byl to nádherný den a rád budu vzpomínat,“ uzavírá Stanislav Fencl.  

Fotogalerie