Viktoria Plzeň nevystoupila ze svého stínu a v zápase s Astrou Giurgiu prohrála 1:2. O jedinou branku se zasloužil TomᚠHořava, jenž dorazil do sítě pokutový kop. Trenér Roman Pivarník nemohl být po utkání s výkonem svého celku spokojen.

„Dnes jsme odehráli snad nejhorší zápas na podzim. Za soupeřem jsme zaostávali ve všech ohledech. Odehráli jsme doma dobré zápasy s Razgradem, AS Řím i ligové duely, dnes jsme ale nestačili ve fotbalovosti, taktické vyspělosti, agresivitě, navíc jsme nedostupovali hráče. Naše prohra je oprávněná, dnes jsme si nezasloužili ani bod,“ hodnotí zápas Roman Pivarník. „Zápas nás nezastihl ve vůbec dobrém rozpoložení. Ztratili jsme jistotu v úvodu utkání, hráli jsme pomalu dopředu a tvořili chyby. Všechno spolu souvisí. Pokud je soupeř agresivní, hraje agresivně a rychle, a my děláme úplně opačné věci, nemůže to fungovat. Dnes jsem v zápase viděl tolik chyb, že se mi jen těžko hodnotí,“ dodává Pivarník.

U obou branek byl aktivní útočník Alibec. První sám vstřelil, druhou dosáhl s pomocí teče Tomáše Hořavy. „Byl to klíčový hráč soupeře. Věděli jsme, že po každém zisku balónu hrají na něj, a proto vždy jeden hráč měl dostupovat a jeden zajišovat. Tyto souboje jsme ale nevyhrávali,“ uvědomuje si plzeňský trenér.

Vývoj v tabulce základní skupiny poslal Viktorii na čtvrté místo. „Remízou v Římě nám obě mužstva uskočila. Skupina je stále hratelná, ale musíme ve výkonu hodně přidat.“

Už v neděli čeká viktoriány domácí duel se Spartou Praha. „Na dnešní zápas musíme rychle zapomenout. Nemá ho smysl ani analyzovat, protože tam toho bylo tolik špatného, že se dá mluvit o několika krocích zpět v práci, kterou jsme za poslední dobu odvedli. Zápas ale skončil a teď je důležité udělat správný krok v domácí soutěži. Hráči se musí oklepat a já věřím, že proti Spartě podáme úplně jiný výkon,“ zůstává odhodlaný Pivarník.

Fotogalerie