FC Viktoria Plzeň má na soustředění na Maltě před sebou druhý přátelský zápas. Ve středu 3. února se od 18:00 utká s norským klubem Stabaek a viktoriáni utkání budou chtít zvládnout lépe, než úvodní souboj s Legií Varšava.

„Doufám, že to zvládneme s lepším výsledkem. Nicméně jsme stále v přípravě, takže je nejdůležitější herní projev a snad se poučíme i z chyb v úvodním utkání tady na Maltě. Na trénincích se věnujeme také přechodové fázi, kterou chceme zrychlit, a s Legií už tam prvky z tréninku byly vidět, takže teď to určitě bude ještě lepší,“ říká trenér Karel Krejčí.

Start jarní části Synot ligy se blíží a hráči mezi sebou bojují o základní sestavu. Trenér tak určitě chystá pár změn v sestavě. „Samozřejmě, že nějaké změny v sestavě budou. Už jsem říkal před soustředěním, že by byl nesmysl tady zápasy na Maltě odehrát s třinácti lidmi. Hráči bojují o základní jedenáctku a každý, kdo nastoupí, se bude chtít předvést a podat nejlepší výkon,“ dodává kouč Plzně.

Souboj s Legií hráči Viktorie měli rozehraný velice dobře a dvakrát vedli. V obraně ale vytvořili zbytečné chyby, po kterých inkasovali. „Disciplína a organizace v obranné fázi bude strašně důležitá nejen v utkáních na Maltě, ale i na jaře v Synot lize. Na podzim jsme se přesvědčili, že umíme sehrát zápasy bez obdržené branky a určitě na to budeme chtít navázat i v letošním roce. Pokud ty branky nechceme inkasovat, tak musíme zlepšit útočnou fázi, držet balon, aby to soupeři s námi měli co nejt잚í. Nicméně dobrá obrana je základ k dobrému výsledku,“ zamýšlí se Krejčí.

S norským Stabaekem se Viktorie ještě nikdy neutkala, takže bude soupeř pro Západočechy trochu neznámý. „Nějaké informace mám, ale spíš mi půjde o nᚠvýkon, který je pro mě nejdůležitější. Hráči tady k tréninkům přistupují velice zodpovědně, zápas s Legií také dobře odjezdili a v dalším utkání určitě ještě přidají na obrátkách,“ uzavírá trenér Karel Krejčí.

Fotogalerie