Viktoria Plzeň porazila staronového účastníka české nejvyšší fotbalové soutěže z Hradce Králové 4:1, když o poločase vedla už 3:0. Trenér Roman Pivarník hodnotil výkon svých svěřenců pozitivně.

„Po čtvrtku jsme měli celkem málo času na přípravu, ale zvládli jsme to. Hradec se mi svou hrou líbí, dobře dostupuje, snaží se dobře kombinovat a hrát líbivý fotbal. Hráči si na jejich silné stránky dali pozor, dokázali kombinovat ve zhuštěných prostorách a připravovat šance po akcích na křídlech. Dali jsme čtyři krásné góly a i další jsme mohli přidat. Hráči, kteří dostali šanci, zápas odehráli výborně,“ říká po utkání plzeňský trenér. Viktoria se díky výhře o tři branky vyhoupla na první místo tabulky. „Nechceme se starat o jiná mužstva, ale jen o sebe. Takže jsme chtěli zvládnout svůj zápas. Nebudeme počítat rozdíly ve skóre a vstřelené branky. Jsme tam, kde máme být a budeme se v nastoleném směru snažit dál pokračovat,“ dodává Pivarník.

V utkání dal trenér Viktorie příležitost několika svým svěřencům, kteří v poslední době nebyli příliš zápasově vytíženi. „Utkání se hrálo s vysokou náročností od obou mužstev. Na hráčích bylo po čtvrtku vidět, že toho mají plné kecky. Oba soupeři hráli otevřeně, což stojí mnoho sil. Kluci, kteří byli odpočinutí, zase delší dobu nehráli a potřebují jeden až dva zápasy na aklimatizaci,“ říká první muž plzeňské střídačky. Jednou z nových tváří v základní sestavě byl dvougólový Michael Krmenčík. „Když jsem Krmenčíkovi sdělil, že dnes bude hrát, odpověděl mi, že se bude snažit dát gól. Řekl jsem mu, a dá radši dva, takže moji představu splnil. I Milan Petržela odehrál výborné utkání. Drží si svou formu, poctivě maká a právem patří do reprezentace,“ hodnotí Pivarník své hráče.

Právě v reprezentační přestávce bude muset pracovat se značně okleštěným kádrem. „Je to hodně složité, člověk to ale musí akceptovat. Máme hráče v pěti národních mužstvech, takže se nám nevrátí ve stejný den. V Plzni zůstane snad sedm či osm hráčů, takže přibereme tři z juniorky a budeme to muset nějakým způsobem odtrénovat,“ uzavírá Roman Pivarník.

Fotogalerie