Hráči Viktorie Plzeň se představí podruhé za sebou v domácích podmínkách. V sobotu 2. května přicestuje do Doosan Areny celek Slovácka, kterému se v posledních dvou sezónách podařilo odvézt z Plzně ligové body.

„Očekávám těžkého soupeře, který nebude mít co ztratit. Slovácko bude za každou cenu bojovat o to, aby tu získalo nějaké body. My se samozřejmě budeme snažit hrát tak, abychom zvítězili. Takže stejně jako v minulých sezónách čekám obtížný zápas,“ říká Daniel Kolář o nejbližším soupeři Viktorie. Největší útočnou zbraní Slovácka je dozajista Libor Došek. Bezmála dvoumetrový útočník dokázal v letošní sezóně rozvlnit sítě soupeřů celkem třináctkrát. „Budeme se muset připravit na něj, ale i na zbytek kádru. Určitě to nebude jen o Liboru Doškovi, ale o celém týmu Slovácka,“ přemýšlí Kolář.

Do konce sezóny zbývá pět zápasů, boj o ligovou špičku vrcholí. S tlakem se ovšem plzeňský záložník vyrovnává bez problémů. „Tlak je vždycky jen takový, jaký si připustíte, a každý by si na sebe měl vytvořit takový, který ho vyburcuje k lepším výkonům. Samozřejmě, že liga jde do finiše, ale já vždycky říkám, že tři body z prvního zápasu jsou stejné jako tři body z toho třicátého. Proto by se každý tým měl od začátku soutěže koncentrovat na každý zápas stejně. Nám se to daří a teď je před námi další utkání a to je to jediné, které nás zajímá,“ má jasno Daniel. 

Viktorii požene do boje o tři ligové body opět zaplněná Doosan Arena. „Je to naprostá paráda. Všem lidem, kteří nás chodí podporovat, patří veliký dík,“ uzavírá Kolář.