Už v neděli čeká svěřence trenéra Pavla Vrby pokračování koloběhu ligových utkání. Od 16:00 budou bojovat o body do tabulky HET ligy na půdě Jablonce. Pro Plzeňské bude důležité oprostit se od nepodařeného utkání s FCSB a na severu Čech zvítězit.

„Nyní se musíme soustředit na to, abychom zvládli zápas v Jablonci, který bude dost možná stejně složitý jako utkání proti Bukurešti. Musíme k němu přistoupit zodpovědně. Jablonec je tým, který je v domácím prostředí velice silný. Vstup do ligy se mu podařil, uhrál bod na Slovácku, takže nás čeká zajímavá konfrontace,“ říká trenér Vrba, jehož tým musel vstřebat vypadnutí z ligy mistrů. „Na hráče musíme působit pozitivně. Uvědomují si, že stále mají šance na působení v Evropské lize. Na druhou stranu, pokud chtějí hrát poháry i v příštím roce, musejí zvládat především ligové zápasy. To by pro ně měla být ta největší motivace,“ přemýšlí plzeňský kouč.

Z utkání proti FCSB si jeho účastníci odnesli pouze lehčí šrámy. „Zdravotní stav kádru by měl být stejný jako před zápasem s Bukureští a momentálně nemám informace, že by se někdo z hráčů, kteří nebyli k dispozici, zapojil plně do tréninku,“ uzavřel Vrba.