Osm zápasů, osm výher, stoprocentní bilance. Fotbalisté Viktorie Plzeň zvládli utkání na hřiště Mladé Boleslavi, kde zvítězili 2:0. V prvních čtrnácti minutách vstřelil dva góly Michael Krmenčík a stav už se do konce zápasu nezměnil. Sami viktoriáni věří, že rychlý vstup nakonec rozhodl.

„Nebyl to pohodový zápas. Boleslav měla své šance,“ vyvrací Krmenčík. „My jsme ale zvládli prvních třicet minut a to asi rozhodlo. Musím pochválit kluky, dneska všichni dřeli a zaslouženě jsme vyhráli,“ doplňuje.

Plzeňský útočník je sice se šesti góly nejlepším ligovým kanonýrem, podstatnější věci ale vidí jinde. „Nikdy jsem tolik neřešil osobní statistiky. Vést tabulku střelců je hezké, ale jsem radši, že jsme v čele ligy,“ prozrazuje Krmenčík. „Nedávám si ani gólové minimum. Chci, aby byl úspěšný tým. Když se nám bude dařit jako mužstvu, půjde to i mně,“ má jasno.

Na druhé straně hřiště vychytal další čisté konto Matúš Kozáčik. „Jsem rád, když můžu pomoct mančaftu. Od toho tam také jsem. Věřím, že se nám bude dařit i nadále,“ říká slovenský reprezentant.

Plzeňští fotbalisté mají po prvních osmi kolech stoprocentní bodovou úspěšnost, rozhodně však nechtějí nic podcenit. „Vstup do sezony je dobrý, ale opravdu je pouze začátek. Čeká nás ještě velmi dlouhá cesta. Nic není vyhraného, takže musíme být opatrní a zodpovědně se připravovat na každý zápas,“ uzavírá gólman Viktorie.

Fotogalerie