Trenér Karel Krejčí splnil jeden ze svých dílčích cílů, vítězným zápasem na půdě Jablonce si Viktoria zajistila i přes nadcházející ligový duel s Duklou setrvání na první příčce tabulky minimálně do jarních kol domácí nejvyšší soutěže.

Po utkání tak musel být trenér Západočechů spokojený. „Vzhledem k náročnému programu, cestování i dnešnímu obtížnému zápasu jsme dnes získali tři cenné body. Myslím si, že jsme zvítězili zaslouženě. Byli jsme kombinačně lepší a navíc jsme si pomohli úvodním gólem. Domácí se snažili nakopávat míče na Doležala, kterého jsme my dokázali pokrýt. Chvílemi jsme sice měli trochu toho sportovního štěstí, když nám několik míčů prolétlo těsně okolo tyček. Po přestávce byla škoda, že jsme zahodili dvě šance na vstřelení gólu, protože pokud bychom šli do dvoubrankového vedení, tak jsme mohli zažívat klidnější závěr zápasu. Jsem rád, že jsme i ten závěr zvládli a připsali si tři důležité body,“ hodnotí zápas trenér Krejčí.

Zdá se, že jablonecký tým vsadil v nehostinných domácích podmínkách především na pevnou defenzivu. „Čekal jsem, že po nás půjdou víc. Možná byli až příliš soustředění směrem dozadu a nenapadali tak, jak by bylo potřeba. Zřejmě čekali na nějakou naši chybu v rozehrávce, ale my jsme kvalitně kombinovali,“ komentuje hlavní trenér Viktorie.

Plzeňská léčba Krejčím zabrala. „Když jsem přicházel do Plzně, měli jsme pět bodů ztrátu na Spartu. Co se týká ligy, s bodovým ziskem panuje spokojenost. Z jedenácti utkání jsme jich deset vyhráli a to se promítlo i v tabulce,“ komentuje plzeňský trenér vydařený ligový podzim. „Naopak mě mrzí, jak jsme se prezentovali v Evropské lize, protože naše mužstvo má určitě na víc,“ dodává jedním dechem.

Fotogalerie