Ženy přivezly tříbodové vítězství z Brna, v akci byly také dorostenecké a žákovské kategorie Viktorie Plzeň. Dorost U19 padl na penalty se Slováckem, osmnáctka poprvé v sezoně prohrála a sedmnáctka je stále neporažená. Šestnáctka zvládla plzeňské derby. Žáci U15 a U14 podlehli Slavii, U13 s U12 si s chutí zastříleli.

FCVP U19 – Slovácko U19 1:2pen.


Druhou porážku v sezoně utrpěla devatenáctka, která z domácího duelu se Slováckem brala pouze bod. „V 1. poločase bylo Slovácko více na míči, což bylo také zapříčiněno získáváním odražených míčů. Šancí k vidění příliš nebylo. Ve 44. minutě Štursa vybojoval míč a po individuální akci nás dostal do vedení. Ve 2. poločase jsme zlepšili hru středových hráčů, hra byla vyrovnaná a odehrávala se převážně mezi šestnáctkami. V 70. minutě Slovácko vyrovnalo po naší chybné rozehrávce a rychlém protiútoku. Zajímavé možnosti rychlých protiútoků v přečíslení už ani jeden z týmů nedokázal využít. V penaltovém rozstřelu byli kvalitnější hosté,“ řekl k utkání kouč Jiří Žilák.

Branky: 44. Štursa – 70. Baran. Penalty: 3:4.
Sestava Plzně: Mařík – Svoboda, Hranáč, Čihák (C), Žilák – Selnar (83. Kraml), Šulc, Petr – Vilček (65. Plecitý), Kepl, Štursa (53. Pihrt).

KOMPLETNÍ TABULKA ZDE

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U18 – Petřín Plzeň U19 2:4


Vůbec poprvé pak prohrál dorost do 18 let, který v plzeňském derby nestačil na petřínskou devatenáctku. „Věděli jsme, že to bude těžké utkání. Brzy jsme prohrávali 0:2, ale kluci bojovali, bylo vidět, že je to štve. Snížili jsme a v šatně si řekli určité věci do druhé půle, nicméně jsme po další individuální chybě obdrželi další gól. Soupeře jsme tlačili, ale vyhrát se nám nepovedlo. Inkasovali jsme čtyři branky, dle počtu šancí jsme je také mohli dát, ale ve vápně jsme nebyli dostatečně agresivní. Kluky však za způsob hry nelze hatit, jelikož makali. Musíme ovšem zapracovat na odstranění různých individuálních chyb,“ řekl k zápasu trenér Pavel Fořt.

Branky: 43. Plecitý, 86. Patrovský (pen.) – 10. Šimáně, 23. Brudna, 49. Šimáně, 83. Brudna.
Sestava Plzně: Novák – Brož (60. Krátký), Strnad, Kraml, Plecitý – Němec, Uzlík – Pavlík – Popovič (46. Martin Patrovský), Pihrt (C), Dotzauer (46. Koželuh).


FOTOGALERIE ZE ZÁPASU ZDE

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U17 – Slovácko U17 3:1


Skvělý vstup do sezony má nadále dorost U17, který vyhrál všech pět dosavadních zápasů. „Důležitý pro vývoj utkání bylo, že jsme v úvodu dokázali vstřelit gól. V dalším průběhu jsme se soustředili na defenzivu a po zisku míče jsme vyráželi do protiútoků. Kluci zaslouží pochvalu, vzhledem k zahraničnímu turnaji v Itálii zvládli odehrát během posledních 8 dnů 7 časově plnohodnotných utkání, k tomu dlouhé cestování. Tudíž po tomto utkání převládá spokojenost s tím, jak kluci k utkání přistoupili a jak ho zvládli,“ byl spokojený trenér Josef Parlásek.

Branky: 6. Vrba, 60. Vrba, 65. Lehký – 70. Kovalčík.
Sestava Plzně: Edelman – Halász (C), Strmiska, Fišer, Kavka (69. Petrmichl) – Ruda (21. Kodýdek), Kuhajda (63. Koranda), Lehký – Vrba, Pecháček (49. Demeter), Václavík.


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U16 – Petřín Plzeň U17 3:2pen.


Dorost U16 derby s petřínskou sedmnáctkou zvládl, po čtyřech zápasech tak má 11 z 12 možných bodů. „V utkání s Petřínem jsme byli fotbalovějším týmem a soupeř zase důraznějším. V prvním poločase nám dělala problém rozehrávka, která byla pomalá a k tomu měl soupeř ještě dost sil a dobře bránil. Přesto se nám podařilo párkrát dobře vyjet z obrany a z jedné povedené akce dát gól... Bohužel jsme vzápětí hned inkasovali ze standardní situace. Během prvního poločasu jsme si vypracovali ještě pár příležitostí, ale ty se nám nepodařilo zakončit. Petřín měl v 1. půli ještě jednu šanci, při ní se vyznamenal nᚠbrankář. Ve druhém poločase jsme drželi míč, tlačili se do vápna, ale nedařilo se nám zakončit přes odhodlaného soupeře. Nakonec jsme v 60. minutě přidali druhý gól, ale soupeř o 10 minut později opět srovnal kvůli našemu nedůrazu ve vápně. V závěru se nám podařilo dostat ještě jednou do dobrého zakončení, ale soupeř vykopl míč z brankové čáry. Zápas rozhodovaly penalty a v nich jsme byli úspěšnějším týmem,“ zhodnotil zápas Ondřej Šiml.

Branky: 21. Tesař, 60. Vrba – 22. Fikrle, 72. Ledvina. Penalty: 4:3.
Sestava Plzně: Šulc – Šoul (57. Mertl), Petržílka, Jílek (C) (57. Řezníček), Renza – Pešek (57. Brýla), Novický – Královec, Vostárek, Kortan – Tesař (57. Vrba).


FOTOGALERIE ZDE

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U15 – Slavia Praha U15 2:3


Žákovská kategorie do 15 let nestačila na pražskou Slavii.  „Z naší strany se jednalo o aktivní a odmakané utkání, Slavia ale byla o tu branku lepší. My bychom si představovali větší a častější držení míče a větší kvalitu v kombinaci,“ řekl trenér týmu Josef Šneberger.

Branky: 38. Agapkin, 57. Jedlička – 20. Málek, 41. Krunert, 44. Langhamer.
Sestava Plzně: Langr – Šticha, Karásek (35. Vanc), Oravec, Brož (35. Vobruba) – Holík, Sojka (56. Planeta) – Agapkin (54. Prokop), Titl, Krůta (65. Nedvěd) – Jedlička.

KOMPLETNÍ TABULKA ZDE

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U14 – Slavia Praha U14 0:8


Zatím suverénní Slavii podlehli žáci U14 vysokým rozdílem 0:8. Pražané jsou po čtyřech kolech první s 12 body a skóre 30:2. Viktoriáni jsou v tabulce sedmí.

Branky: 2. Motyčka, 16. Reichl, 18. Beran, 21. Tischler, 31. Beran, 39. Tischler, 48. Beneš, 52. Novák.
Sestava Plzně: Daněk – T. Keltyčka, Čeliš, Vinš (36. P. Pracht), Falout (C), D. Keltyčka, Rádl (36. Doubek), Čermák, D. Pracht (36. I. Vonásek), Mertl (36. J. Vonásek), Prokop (36. Rajtmajer).

KOMPLETNÍ TABULKA ZDE

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Táborsko U13 – FCVP U13 3:17


S chutí si zastříleli! Žáci U13 po výhře 12:4 v úvodním kole s rozdílem třídy přejeli i Táborsko, tentokráte 17:3 na jeho hřišti. „Již od začátku utkání jsme určovali tempo zápasu a dostávali se postupným i rychlým protiútokem do zakončení, ve kterém bychom však měli být ještě o něco efektivnější. V tréninku bychom se měli dále zaměřit na útočnou hru hlavou, kde jsme několikrát nevyužili možnost ke vstřelení branky, a dále zlepšit komunikaci v obranné fázi. V utkání se jinak objevilo spoustu věcí z tréninkového procesu, kdy si hráči měli možnost vše dále zafixovat, což hodnotíme pozitivně,“ řekl k utkání trenér Martin Vísner.

Branky: 20. Kollárik, 85. Mejta, 90. Mejta – 6. Gadač, 11. Kulišan, 12. Gaszczyk, 13. Gaszczyk, 15. Gadač, 16. Trojan, 19. Hašek, 21. Hašek, 42. Soupír, 56. Gaszczyk, 58. Červený, 60. Hašek, 62. Gadač, 75. Gaszczyk, 77. Soupír, 79. Kulišan, 82. Kulišan.
Sestava Plzně: Petr, Krištofovič – Červený, Fremr, Šot, Suchý, Soupír, Dvořák, Gaszczyk, Trojan, Kulišan, Gadač (C), Hašek, Se. Horváth, Si. Horváth, Vilímek.

KOMPLETNÍ TABULKA ZDE

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Táborsko U12 – FCVP U12 2:8


I žáci do 12 let vyhráli v Táborsku bez větších potíží. „Stál proti nám bojovný a odhodlaný soupeř, který především v první a druhé třetině každé naše zaváhání trestal rychlými protiútoky. Častým a opakovaným problémem pro nás byl na mokré trávě první dotek v rychlosti. Přestože se to v tomto utkání objevovalo v menší míře, stále se potýkáme s výběrem místa hráčů, kteří nemají momentálně míč na noze. Určitě se chceme dál věnovat zlepšování držení míče. Výsledek mohl být vyšší, pokud bychom byli klidnější v zakončení, ale udělali jsme zde jistý pokrok, jelikož se tomu věnujeme,“ řekl trenér Filip Linhart.

Branky: 7. Školka, 45. Školka – 21. Chalupa, 27. Lemon, 49. Chalupa, 54. Dulík, 59. Chalupa, 72. Hodek, 85. K. Kardoš, 87. Lemon.
Sestava Plzně: Basl, Řezanina, Sutr – Baštář, Berka, Dulík, Hodek, Honomichl, Chalupa, D. Kardoš, K. Kardoš, Kučera, Lemon (C), M. Nedvěd, Paidar, Toman, Trojovský.

KOMPLETNÍ TABULKA ZDE

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Horní Heršpice ženy – FCVP ženy 0:2


Druhé výhry v sezoně dosáhl ženský tým Viktorie Plzeň, který v Brně porazil Lokomotivu Horní Heršpice. O obě branky se zasloužila Veronika Mášová, skóre otevřela ve 37. minutě a další branku přidala v 68. minutě.

Branky: 37. Mášová, 68. Mášová.
Sestava Plzně: Vaníčková – Markelová (75. Krejčová), Ondrášková, A. Radová, Ivaničová (57. Knödlová), Tauberová, Mrázová, Nehodová, Karasová (71. Nesvedová), Mášová, Plháková (63. Mikešová).