FC Viktoria Plzeň odehraje utkání 24. kola Synot ligy na hřišti Zlína a červenomodří budou chtít minimálně udržet devítibodový náskok v čele tabulky a samozřejmě také protáhnout vítěznou sérii na 13 zápasů.

„Přenesli jsme si dobré výsledky z podzimu, teď na jaře jsme vyhráli 7 zápasů v řadě a je to skvělá série. Musím uznat, že v některých zápasech jsme měli hodně štěstí, ale doufám, že to natáhneme co nejdál a ve Zlíně vyhrajeme už po třinácté v řadě,“ říká záložník TomᚠHořava.

Zlín byl po podzimní části Synot ligy na šestém místě a stal se největším překvapením soutěže. Na jaře se ale trápí, čeká na první výhru a klesnul na dvanácté místo. „Zlínu se sice v poslední době příliš nedaří, ale na druhou stranu nemají co ztratit a určitě kvalitu mají, protože ji potvrzovali na podzim a teď se hledají. Zápas to určitě nebude jednoduchý,“ zamýšlí se středopolař Plzně.

Liga se pomalu blíží do svého finále a Viktoria má před sebou ještě sedm náročných zápasů. „Nervozitu ještě necítím, protože přeci jen 21 bodů ve hře je ještě hodně. Počítám, že tak za dva, tři zápasy už bude nervozita stoupat,“ doplňuje Hořava.

Kompletní tým Viktorie opět dodržuje rituál a všichni hráči i členové realizačního týmu se přestali holit. „Myslím, že Dan Kolář to po utkání v Liberci navrhl. Už je to pár týdnů, já to sice tak dlouhé nemám, ale na vousy úplně zvyklý nejsem. Nicméně, snad budeme všichni na konci sezony pořádně zarostlí,“ uzavírá TomᚠHořava.