Fotbalisté Viktorie Plzeň zvládli i šestý ligový zápas. Na horké půdě v Liberci viktoriáni vysoko vyhráli 3:0 a i nadále jako jediní v lize drží stoprocentní bilanci. Povedené utkání na severu Čech zhodnotil trenér Pavel Vrba.

„Dnes se bavili diváci, zejména plzeňští. Hrál se fotbal se spoustou zajímavých momentů, jezdilo se nahoru dolů a my byli přesnější v koncovce. Gólově jsme zápas odehráli velice dobře. I Liberec mohl z několika situací dát gól, ale jaké měli štěstí v Karviné, tak dnes ho neměli. Jsem rád, že jsme zápas zvládli nejen fotbalově, ale i výsledkově,“ hýřil spokojeností kouč Vrba.

Rodák z Přerova ale nechtěl spekulovat, jestli šlo o zatím nejlepší zápas sezony. „Už s Baníkem v druhém poločase a první půlku s Duklou jsme hráli velice dobře. Máme určité fáze v utkáních, které zvládáme líp, ale i takové, kde to udřeme a ubojujeme, viz v Larnace. Na druhou stranu si myslím, že jsou utkání, které mají svou tvář a v některých zápasech je to opravdu podle mých představ,“ těšilo Vrbu.

Třiapadesátiletý kouč si nemůže vynachválit formu Michaela Krmenčíka a Milana Petržely. „Má zápasovou zátěž, dostal prostor i v reprezentaci. Je na něm vidět, že fotbal ho baví a je úspěšný. Přeju mu, a v tom pokračuje dál,“ řekl Vrba na konto Krmenčíka. „I když Milan Petržela ze začátku nedostával tolik prostoru, kolik by si představoval, tak pracoval tvrdě na tréninku a teď se mu to odvděčilo. Má velkou formu a já jsem rád, že nám opět pomáhá a je důležitým hráčem pro mužstvo,“ pochválil hbitého záložníka.

Plzeňský trenér ale nechtěl spekulovat o tom, zdali je Viktoria hlavním aspirantem na titul. „Má slova se nebudou měnit po jednom kole. Je teprve začátek soutěže, se kterým jsme sice spokojeni, ale vůbec nic to neznamená. Myslím si, že se bude rozhodovat až do posledního kola. Čekají nás další těžká utkání, o ambicích se můžeme bavit po podzimu. Každopádně vstup do soutěže nám vyšel,“ zakončil Pavel Vrba.

Fotogalerie