18. 8. 2014    Juniorka - reportáž

Juniorka Viktorie Plzeň doma nestačila na Slavii Praha

FC Viktoria Plzeň

4. kolo / Pondělí 18. 8. 2014, 16:30 / Luční ulice

4. kolo / Pondělí 18. 8. 2014, 16:30
Luční ulice

FC Viktoria Plzeň

1:3

(0:1)

SK Slavia Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Šiman – Glazer, Piroch, Čišovský, Lešek – Čihák (73. Hvězda), Hradecký – Pernglau (62. Vávra), Bohó, Hejda (73. Ruml) – Černý

SK Slavia Praha

Soukup – Kadavý (61. Souček), Salašovič, Fialka, Bejbl – Brož (61. Möglich), Hrubý – Zdichynec (46. Hurka), Mysliveček (76. Vitarigov), Zámečník – Diop (90. Pelikán).

statistiky

Branky: 60. Černý – 25. Mysliveček (pen.), 70. Diop, 90. Hurka ŽK:Šiman, Bohó – Hrubý, Zámečník. Rozhodčí:Černý – Kubr, Paták V.

Diváci: 0

Juniorka FC Viktorie Plzeň se na hřišti v areálu v Luční ulici utkala se Slavií Praha. I když podal západočeský tým obětavý výkon, na body nedosáhl a prohrál 1:3.

Začátek utkání byl poměrně vyrovnaný, do zakončení se ale přece jen častěji dostávali domácí. Několikrát to zkoušel Černý, Soukupa ale překonat nedokázal, Bohó pro změnu vůbec netrefil branku a jednou vypomohla slávistickému brankáři branková konstrukce.

To na druhé straně se hosté prosadili prakticky z první větší šance. Plzeňská obrana vyztužená i Mariánem Čišovským, který se vrací po zranění do herní praxe, nezachytila Diopův náběh na kolmici za obranu a brankář Šiman už stihl senegalského útočníka jen podrazit. Nařízenou penaltu pak s přehledem proměnil v úvodní branku František Mysliveček.

Slavii nadále zlobil především Černý, který na hrotu hýřil aktivitou, do zakončení se ale příliš nedostával. Na Brožovu pěknou ránu z voleje zase na druhé straně výborným zákrokem zareagoval Šiman.

Po přestávce Pražané kontrolovali hru a zejména Zámečník se dostával ke střelám, jako přes kopírák ale padla branka na druhém konci hřiště. Čišovský vyslal po pravé straně Hradeckého, který přesným centrem našel na zadní tyči osamoceného Daniela Černého. Plzeňský kanonýr zakončoval až nadvakrát a vypadalo to, že mu Soukup gólovku zmařil, podle rozhodčího ale balon vytahoval až zpoza brankové čáry, a gól tedy platil.

Hosté si bleskurychle vzali vedení zpět, když se v 70. minutě prosadil hlavičkou po rohovém kopu Dame Diop. Západočeši se snažili ještě jednou odpovědět. Před koncem šel do vápna na centr dokonce i brankář Šiman, z brejku ale po Hrubého přihrávce před prázdnou branku ještě jednou udeřili hosté, Martin Hurka svojí brankou završil gólový účet utkání.

Hráč utkání: Dame Diop (SK Slavia Praha).
Senegalský útočník odehrál na hrotové pozici dobrý zápas. V prvním poločase si došel ve vápně soupeře pro faul, díky němuž se hosté dostali poprvé do vedení. Po přestávce pak navíc druhou brankou za vyrovnaného stavu rozhodl o vítězství Slavie.

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (Plzeň): „Podle mě to bylo vyrovnané utkání, na šance určitě. My jsme měli v první půli dvě nebo tři takové šance, které jsme měli vyřešit gólem, bohužel jsme je ale nedali. Slavia má kvalitu a ty situace, které měla, prakticky všechny využila. Nejdříve penalta v prvním poločase a potom se trefili ze standardky z rohu. Tam nás potrestali. Myslím si ale, že jsme dneska měli minimálně na bod.“