23. 3. 2015    Juniorka - reportáž

Série bez prohry skončila, Junioři prohráli v Brně 5:1

FC Viktoria Plzeň

26. kolo / Pondělí 23. 3. 2015, 13:00 /

26. kolo / Pondělí 23. 3. 2015, 13:00

FC Zbrojovka Brno

5:1

(2:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Zbrojovka Brno

Hladký – Bednář, Sedlo, Hanuš, Pospíšil – Vávra (66. Krška), Sedlák, Weber (72. Šember), Pazourek – Slančík (66. Duda), Přichystal

FC Viktoria Plzeň

Šiman – Medveděv, Čihák (46. Domabyl), Kule, Šíša – Hradecký, Glazer, Hejda (46. Brožík), Mlynařík – Tecl, Doležal (46. Průcha)

statistiky

Branky: 9. Weber, 43. Přichystal, 51., 53., 63. Vávra - 61. Hradecký ŽK: Pazourek - Glazer

Diváci: 0

Třináct zápasů v řadě nepoznali Junioři Viktorie Plzeň hořkost porážky, naposledy prohrál výběr trenéra Kohouta v září 2014 a skvělou sérii ukončila až 23. března 2015 velmi dobře hrající Zbrojovka Brno. Západočechům nepomohl ani Stanislav Tecl, který se aspoň částečně podepsal pod jedinou branku Viktorie. Po faulu na útočníka Plzně proměnil pokutový kop Hradecký.

Junioři Viktorie nevstoupili do zápasu dobře a už po devíti minutách hry prohrávali. Faulovaný Weber dostal výhodu a přízemní ranou nedal Šimanovi v brance šanci. Domácí tým se dostal na koně a na další minuty zatlačil Západočechy na jejich polovině. Výběru trenéra Kohouta se ale dařilo zodpovědně bránit a další větší příležitost si Zbrojovka vypracovala až ve 35. minutě. Po velké chybě Čiháka mohl zcela sám na bránu postupovat Vávra, míč si ale při zpracování předkopl příliš a Šiman pohotově vyběhl. Těsně před koncem první půle přeci jen Brno zvýšilo svůj náskok. Přichystal se dostal do zakončení na malém vápně a nekompromisní střelou pod břevno zajistil Zbrojovce dvoubrankové vedení.

Po změně stran se Viktoria chtěla vrátit do zápasu, ale všechny snahy vzaly za své už v 51. minutě. Vávra se na malém vápně ještě uvolnil kličkou a pohodlně zvýšil na 3:0. Viktoriány tato branka rozhodila a Brno nepozornosti využilo. O dvě minuty později dostal znovu Vávra ve vápně až příliš prostoru a Šiman v brance neměl šanci.

Až v 61. minutě se mohla radovat i Plzeň. Stanislav Tecl si ve vápně chystal míč ke střele a byl faulován. Kapitán Dominik Hradecký z penalty snížil na 4:1

Plzeňští hráči se vrhli do útoku, otevřeli obranu a to se jim nevyplatilo. Brejk domácích byl zastaven až nedovoleným zákrokem ve vápně a nařízenou penaltu Vávra proměnil. Během několika minut tak zkompletoval hattrick.

Zbrojovka Brno už si poté už výsledek hlídala, nicméně hráči Viktorie zápas nezabalili a sympaticky se stále tlačili do útoku. V 68. minutě Stanislav Tecl po individuální akci vyslal krásnou střelu, která skončila jen kousek nad.

Junioři FC Viktorie Plzeň prohráli v Brně 5:1 a série bez porážky, která trvala od 29. září 2014, tak pro ně skončila. Hořkost porážky okusili po dlouhých třinácti zápasech.

hodnocení trenéra

„Zápas se pro nás vyvíjel špatně už od začátku., protože jsme z první střely na bránu inkasovali. Brno působilo lepším dojmem než naši hráči, bylo pohyblivější a ráz utkání určila první branka a aktivita domácích, na kterou jsme nebyli schopni reagovat. Proto taková prohra, která byla zasloužená,“ hodnotí utkání trenér Kohout.