30. 12. 1899    

12. kolo / Sobota 27. 9. 2014, 11:00 /

12. kolo / Sobota 27. 9. 2014, 11:00

FK Viagem Příbram

3:1

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Luhový, Ruml, Teršl (84. Svoboda), Petr (55. Skála), Brožík, Průcha, Matějka, Kule, Hašek (78. Ritschel), Sedláček (69. Krušina), Provod (46. Debellis)

statistiky

Branka Viktorie: 31. vlastní

Diváci: 0

Nejstarší dorost zajížděl podobně jako mladší dorostenci k dalšímu zápasu na půdu Příbrami. Na tradičně silný tým v mládežnických kategoriích ale Plzeňané nestačili a zpět na západ Čech si přivezli pouze porážku 3:1.

Příbram začala utkání náporem a hned v úvodu měli domácí několik po sobě jdoucích rohů. V 16. minutě se domácí ujali vedení. Po zisku míče ve středu hřiště a umístěné střele vedli 1:0. Následnou šanci po rohovém kopu vyrazil Luhový. Plzeň vyrovnala ve 31. minutě, když si Haškův centr srazili příbramští obránci do vlastní branky. Následně mohl zvrátit skóre na stranu Viktorie Matějka, který dobře zakombinoval s Průchou, ale střelu mu vyrazil domácí brankář.

Ve druhém poločase nejprve Příbram trefila tyč, následně si však Plzeňané vytvořili mírnou převahu, standardní situace a také příležitost Sedláčka, který po přihrávce Rumla mířil nad branku. V 59. minutě bylo domácím nabídnuto vedení. Po nepřesně rozehraném rohu se prosadil příbramský útočník z rychlého protiútoku. V 75. minutě pak po přímém volném kopu a závaru před brankou Luhového odskočili domácí na rozdíl dvou branek. A protože šance Teršla a Průchy domácí brankář zlikvidoval, nepodařilo se plzeňským hráčům závěr zdramatizovat. Příbram byla v zápase více efektivním týmem a zaslouženě zvítězila.