30. 12. 1899    

15. kolo / Sobota 18. 10. 2014, 14:00 /

15. kolo / Sobota 18. 10. 2014, 14:00

FC Viktoria Plzeň

2:0

(1:0)

FC Trinity Zlín

FC Viktoria Plzeň

Adamoviče - Krušina (78. Ritschel), Průcha, Kule, Skála - Brožík, Polom (85. Novák), Provod (83. Svoboda), Sedláček (74. Matějka) - Hašek (66. Petr), Ruml.

statistiky

Branky:44. Průcha, 80. Matějka

Diváci: 0

Po dvou venkovních zápasech Viktoria tentokrát hostila mužstvo Zlína. V úvodu utkání byli aktivnější hosté. Přestože si nevytvořili vyloženou brankovou příležitost, měli možnost několika standardních situací. Od desáté minuty už se ale hra vyrovnala a odehrávala se převážně mezi oběma šestnáctkami. V závěru poločasu iniciativu převzala Plzeň a vytvořila si zajímavé příležitosti po centrech ze stran. Hlavičky Sedláčka a Průchy v brance neskončily, stejně jako Rumlova střela ze střední vzdálenosti. Až v poslední minutě prvního poločasu si na přihrávku Kuleho naběhl Průcha, který dokázal v souboji tělem přetlačit hostujícího obránce a poslal Viktorii do vedení.

Vstřelená branka domácí povzbudila a druhý poločas začali náporem. Vedení mohl navýšit Ruml, ale jeho střelu reflexivně vyrazil zlínský brankář Dostál. I nadále Západočeši Zlín přehrávali, ale snaha většinou končila před pokutovým územím hostů. Přestože plzeňští hráči dobře drželi míč, kombinovali a vkládali prvky mezihry, ve finální fázi chybělo rychlejší provedení, moment překvapení nebo odvaha zakončit. Druhé branky se Plzeň dočkala až v 80.min. Po krásné akci a centru Rumla se hlavou trefil Matějka. Zlín si největší šanci vytvořil v 86.min, ale Adamovič střelu z úhlu dokázal vyrazit.

hodnocení trenéra

"Vítězství je zasloužené, herní projev mužstva byl v některých pasážích hry kvalitní. Větší přímočarost v před finální fázi a zarputilost v zakončení jsou témata, ve kterých se budeme snažit zlepšovat," hodnotí utkání trenér Jiří Žilák.