30. 12. 1899    

2. kolo / Sobota 16. 8. 2014, 10:15 / Strahov

2. kolo / Sobota 16. 8. 2014, 10:15
Strahov

FK Dukla Praha

4:5pen

(0:2)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Šampalík - Pfejfer (60. Duchoslav), Vacovský, Hruštinec, Rychnovský - Pavlík, Tomášek (60. Soušek), Mudra (50. Suchý), Šifra (50. Lank) - Kulhánek, Pinc

statistiky

Branky:12., 26., 58. Pinc, 44. Mudra Pokutové kopy: proměnil – Rychnovský, Pinc, Kulhánek, Suchý, Lank, Soušek neproměnil – Duchoslav

Diváci: 0

První soutěžní utkání sezóny 2014 / 2015 odehráli o víkendu také mladší dorostenci. Tým U17 nastoupil proti hráčům Dukly Praha v Praze na Strahově a k vidění bylo hned 8 branek po remíze 4:4 a dalších 11 pokutových kopů, které nově následují po remízovém utkání jako souboj o druhý bod do tabulky. Na pokutové kopy Plzeňané zvítězili 6:5.

Menší hřiště přispělo k množství osobních soubojů a k zajímavým situacím před oběma brankami. Po úvodní vyrovnané pětiminutovce si hosté z Plzně vypracovali územní převahu. Vysoko napadali domácí rozehrávku a postupně se tlačili více před branku Dukly. Výsledkem byla první branka ve 12 minutě, kdy Pinc dopravil míč do sítě domácí branky vyražený po střele Kulhánka. Následovalo několik dalších šancí, ale k proměnění i těch nejvyloženějších chyběla přesnost. Druhou branku vstřelil znovu Pinc, tentokrát po skvělé kombinační akci, kterou zahájil hostující brankář Šampalík přes stopera Hruštince, Tomáška a Šifru.

Ve druhém poločase pokračovala Plzeň v dobývání domácí branky a již ve 44. minutě zvýšil na 3:0 z pohledu Plzně Mudra po akci z levé strany. V 55. minutě však vyrobil Pfejfer hrubku a domácí snížili na 1:4.

Po obdržené brance sice Viktorie rychle vstřelila Pincem čtvrtou branku, ale západočeši neudrželi koncentraci a proti dobře pohyblivým a technicky dobře vybaveným domácím hráčům postupně ztratili kontrolu nad hrou. Propadávali v osobních soubojích a vytvářeli naprosto zbytečné fauly a standardní situace, z kterých Dukla dvakrát skórovala. Přesto měli i plzeňští v závěru další šance, ale po jedné z největších, kterou Soušek nezvládl, podnikli domácí rychlý útok a v posledních sekundách dokázali vyrovnat na 4:4.

První domácí zápas odehrají mladší dorostenci Viktorie v neděli 24.8.2014 od 10:15 hodin v Plzni v Luční ulici proti dalšímu pražskému týmu, Bohemians 1905.

hodnocení trenéra

„Ofenzivně hráči utkání zvládli, chybou je jen neproměnění mnoha velkých šancí. Defenzíva v rozhodujících momentech selhala a obrovské individuální chyby znamenali velký propad v posledních minutách. Ztratit takto rozehrané utkání a vedení o tři branky je fatální a náplastí nemůže být ani následné vítězství v pokutových kopech," hodnotí zápas trenér Mrázek.