30. 12. 1899    

8. kolo / Neděle 28. 9. 2014, 10:00 /

8. kolo / Neděle 28. 9. 2014, 10:00

FK Viagem Příbram

2:3

(2:2)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Šampalík, Svoboda, Hruštinec (70. Kadar), Suchý, Rychnovský, Pavlík, Tomášek, Kopřiva, Končal (65. Jonák), Soušek (55. Arzberger), Šifra

statistiky

Branky Viktorie: 5. Soušek, 22. Kopřiva, 58. Arzberger

Diváci: 0

Ve slunečném nedělním dopoledni odehráli dorostenci U17 další kolo 1. ligy v Příbrami. V utkáních s tímto tradičním soupeřem padají branky a nejinak tomu bylo i tentokrát.

První branka padla už ve třetí minutě, když vyrobil hrubku hostující Kopřiva. Plzeňští však odpověděli o dvě minuty později. Akce po pravé straně vyvrcholila centrem Končala a zakončením Souška. Hrál se poměrně otevřený fotbal bez delších meziher ve středu hřiště. Domácí obrana stavěla svůj blok vysoko od své branky a hosté tak museli řešit překonání obránců těsně za půlící čárou. Jednu z akcí zvládl ve 22 minutě Tomášek prostrčením na Kopřivu, který zakončil svůj nájezd druhou Plzeňskou brankou. Domácím se podařilo vyrovnat těsně před odchodem do kabin z rozehraného rohového kopu, který hosté nezvládli dobře odbránit.

Druhý poločas začal chybou domácích v rozehrávce, ale nabídnutou šanci Končal nevyužil. Branku se však v 50. minutě podařilo hostům vstřelit, nebyla ale uznána pro ofsajd. Utkání se s přibývajícím časem propadlo do herní nekvality a k vidění bylo spoustu nepřesností na obou stranách. Více situací před brankou však měli hosté, kteří také nakonec vstřelili střídajícím Arzbergerem v 58. minutě rozhodující a vítěznou branku. Rychnovský zatáhl míč po levé straně, odcentroval na Končala a odražený míč dorazil do sítě právě dobíhající Arzberger. V závěru se domácí snažili zjednodušit hru a vytvořit si tlak, ale více než několik standardních situací už nevybojovali.

hodnocení trenéra

„Zápas měl slušné tempo, ale zároveň velké množství nepřesností a ztrát na obou stranách. Naši hráči střídali slušné situace s velice špatnými a především v překonání domácího bloku jsme postrádali myšlenku a včasné provedení. Přesto dokázali být kluci více nebezpeční a také vstřelit branky. Z tohoto pohledu je vítězství zasloužené, ale herně jsme měli velké rezervy,“ hodnotí zápas trenér Václav Mrázek.​