30. 12. 1899    

12. kolo / Neděle 26. 10. 2014, 10:15 /

12. kolo / Neděle 26. 10. 2014, 10:15

FC Viktoria Plzeň

3:4pen

(1:2)

FK Mladá Boleslav

FC Viktoria Plzeň

Šampalík - Končal (50. Svoboda), Hruštinec, Suchý, Rychnovský - Pavlík (70. Lank), Mudra, Kopřiva, Šifra (41. Tomáček) - Soušek (70. Gricir), Pinc

statistiky

Branky Viktorie: Pavlík, Pinc, Soušek Penalty Viktorie: dal – Suchý, Lank, Rychnovský nedal – Pinc, Kopřiva

Diváci: 0

Druhé domácí utkání v řadě odehráli dorostenci do 17 let v neděli 26.10.2014 od 10:15 hodin v Luční ulici na umělé trávě. Po výhře 5:2 z minulého týdne nad Jabloncem, přijel do Plzně středočeský tým Mladé Boleslavi. V remízovém zápase Viktoriáni třikrát dotahovali jednobrankový náskok hostů a zvítězit se jim nepodařilo ani v pokutových kopech, v kterých podlehli Boleslavi 3:4.

Úvod patřil domácím, na konci pohledné akce z levé strany byl Končal, který ale nezvládl koncovku. Hrál se důrazný fotbal, což dělalo problém více Viktoriánům a Boleslav se postupně dokázala prosazovat až před Šampalíkovu branku. Právě hosté vstřelili střelou z dálky první branku ve 33. minutě, ale domácím se podařilo okamžitě odpovědět o minutu později gólovou střelou Pavlíka. Bohužel pro domácí šla Boleslav těsně před odchodem do kabin znovu do vedení krásnou střelou z dálky.

Ve druhém poločase pokračoval zajímavý zápas v brankových dostizích. Nejprve ve 49. minutě vyrovnal Pinc, ale Boleslav znovu získala náskok v 69. minutě po příliš otevřeném středu hřiště domácích. Viktoriáni znovu okamžitě kontrovali rychlou akcí a brankou Souška. Po remíze 3:3 se o druhý zápasový bod kopaly pokutové kopy. V těch chytil domácí brankář Šampalík jednu penaltu, ovšem za domácí neproměnil Pinc s Kopřivou a Boleslav si tak z Plzně odvezla o bod více.

hodnocení trenéra

„Utkání mělo svou kvalitu a náročnost. Boleslav hrála dobrý a především důrazný fotbal, což nám dělalo problémy ve všech řadách a hůře jsme se prosazovali kombinační hrou. Na góly se kluci hodně nadřeli, o to více je trestuhodné, že soupeři jsme ke gólům pomohli vlastními chybami. V takových zápasech musíme prokázat více odolnosti a vyvarovat se i těch nejmenších chyb," hodnotí utkání trenér Mrázek.