30. 12. 1899    

16. kolo / Neděle 9. 11. 2014, 15:00 /

16. kolo / Neděle 9. 11. 2014, 15:00

FC Viktoria Plzeň

6:1

(3:1)

SK Slavia Praha

FC Viktoria Plzeň

TomᚠNovák, Brož Marek (45. Samuel Těžký), Míka Václav, Václav Uzlík (60. Jakub Král), Dominik Mošna (55. Jan Pospíchal), Marek Patrovský, Pavel Šulc (55. Martin Lávička), Petr Zajíček (45. Michal Žižka), Adam Němec (40. Jan Vodrážka), TomᚠKepl (60. Patrik Klich), Denis Plecitý

statistiky

Branky Viktorie: 11. Němec, 21. Kepl, 34. Zajíček, 44. Plecitý, 46. Uzlík (p), 50. Patrovský

Diváci: 0

Nejstarší žáci změřili na umělém hřišti v Luční ulici síly se Slavií Praha. Svého soka po celou dobu utkání přehrávali a zcela zaslouženě zvítězili rozdílem pěti branek.


Soupeř hrál s malou aktivitou směrem k brance Viktorie, od prvních minut vyčkával na vlastní polovině, čekal na chybu Plzně a možnost pro rychlý protiútok. Domácí ale hráli trpělivě, dobře kombinovali a hledali cestu k překonání soupeřova bloku. Trpělivost se vyplatila, v jedenácté minutě otevřel skóre Němec a deset minut nato zvýšil Kepl. Soupeř se dostal na dostřel ve 22. minutě, kdy mladí viktoriáni podcenili útok Slavie, té se podařilo snížit na rozdíl jednoho gólu. Svůj tým uklidnil před koncem poločasu pěkným gólem Zajíček, který zakončil kombinaci Brože s Němcem.


Druhý poločas se domácí hráči snažili nadále držet míč a trpělivě připravovat útočné kombinace. Herní převahu dokázali překovat v navýšení počtu gólů v soupeřově brance.

hodnocení trenéra

„Hráče musíme pochválit za trpělivost, při překonávání pasivního přístupu soupeře. Dařila se kombinace, mrzet nás musí neproměněné šance, soupeře jsme mohli porazit výraznějším rozdílem,“ hodnotí trenér Ludvík Fremut.