30. 12. 1899    

1. kolo / Sobota 6. 9. 2014, 16:15 /

1. kolo / Sobota 6. 9. 2014, 16:15

SK Slavia Praha

0:4

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Holíková - Lukešová, Švábová, Lemáková, Baumruková - Růžičková, Šlajsová, Kratochvílová, Kubánková (Vališová, Polcarová) - Janochová, Vatahová (Majtanová, Ajazi)

statistiky

Branky: 34. Šlajsová, 45. Janochová, 48. Majtanová, 51. Kratochvílová

Diváci: 0

V sobotu 6. září odehrály svůj první mistrovský zápas v nové sezóně starší žákyně FC Viktoria Plzeň, kterým se postavily stejně staré zástupkyně Slavie Praha. Do zápasu vstoupily plzeňské hráčky zbytečně nervózně a s respektem k soupeřkám. Po první velké šanci Slavie se hra postupně otáčela ve prospěch červeno-modrých. Ke konci prvního poločasu si mladé viktoriánky vytvořily dvě vyložené šance. Druhá z nich skončila na tyči. V posledních minutách prvního poločasu po kolmé přihrávce od Janochové vstřelila Šlajsová první gól utkání.


Ve druhém poločase začaly hrát Západočešky svoji kombinační hru. Ve středu hřiště začaly přehrávat své soupeřky a ovládly střed pole. To byl hlavní důvod zlepšené hry a převzetí iniciativy v utkání. V rozmezí 45. a 51. minuty vstřelily aktivní hosté tři góly, které rozhodly o konečném stavu utkání. Ve 45. minutě střílí gól Janochová po přihrávce od Šlajsové. Ve 48. minutě po střele, která se odrazila z klubka hráček, doráží do branky Majtanová další gól. Poslední gól střílí viktoriánky v 51. minutě, kdy po centru z pravé strany od Růžičkové dává hlavou gól Kratochvílová.

hodnocení trenéra

„Škoda, že ve druhém poločase nebyly proměněny všechny vyložené šance a tím navýšen výsledek. I tak jsem byl velice spokojen se všemi hráčkami, s jejich přístupem k utkání a jejich bojovností. Celé družstvo zaslouží velkou pochvalu za týmový výkon v tomto mistrovském zápase,“ chválí své svěřenkyně trenér Bohumil Bláha.