9. 4. 2015    U19 - reportáž

FC Viktoria Plzeň U19 remizovala s Brnem

FC Viktoria Plzeň

31. kolo / Středa 8. 4. 2015, 13:00 / Luční ulice

31. kolo / Středa 8. 4. 2015, 13:00
Luční ulice

FC Viktoria Plzeň

1:1

(0:0)

FC Zbrojovka Brno

FC Viktoria Plzeň

Juraši - Krušina (59. Petr), Brožík (59. Teršl), Novák, Skála - Průcha, Provod, Polom, Kopřiva (73. Svoboda) - Hašek, Kroutil (84. Matějka).

statistiky

Branka Viktorie: 66. Kopřiva

Diváci: 0

Netradičně ve středu hrál dorostenecký výběr Viktorie do devatenácti let další ligový zápas. V Luční ulici přivítali svěřenci trenéra Žiláka Zbrojovku Brno. Domácí tým sice byl po většinu zápasu lepším týmem, ale nedokázal využít své šance. Zápas tak nakonec skončil remízou 1:1.

V první desetiminutovce byli mnohem aktivnější hosté. Následně se hra vyrovnala a herní děj se odehrával převážně mezi šestnáctkami. Viktoria sice měla několik dobrých náznaků po akcích z křídelních prostorů, ale hráčům chyběla přesnost ve finální přihrávce. Až ve 25. minutě Provod přihrál Kopřivovi, který postupoval sám na brankáře, ale jeho zakončení skončilo vedle Floderovi branky. Také Brno si vytvořilo šanci, ale z hranice penalty hostující útočník mířil nad branku.

Ve druhém poločase si domácí vytvořili mírnou herní převahu. V 66. minutě se Kopřiva z hranice vápna trefil přesně k tyči a dostal Plzeň do vedení. V 75. minutě Brno dokázalo vyrovnat po standardní situaci. V zápětí mohl opět strhnout vedení na stranu Viktorie Skála, ale v dobré pozici netrefil branku. Závěrečný tlak a střely Haška a Petra již vítězný gól nepřinesly.

hodnocení trenéra

„Ve vyrovnaném utkání jsme si vytvořili více šancí než hosté z Brna, ale k vítězství nám chyběla větší efektivita v zakončení,“ hodnotí utkání trenér Žilák.