14. 9. 2015    Juniorka - reportáž

Junioři prohrávali s Jabloncem 0:3, zápas nakonec skončil remízou

FC Viktoria Plzeň

8. kolo / Neděle 13. 9. 2015, 11:00 /

8. kolo / Neděle 13. 9. 2015, 11:00

FC Viktoria Plzeň

3:3

(0:3)

FK Jablonec

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Glazer, Piroch, R. Novák, Mlynařík – Doležal (66. Kyndl), Pinc (46. Matějka), Provod, Boček, Průcha, Brožík (57. Petr).

FK Jablonec

Masařík – Skuhravý, Štěpánek, Tichý, Dorničák (79. Kuhn), L. Novák (60. Munzar), Breda, Drozd, Žemba (81. Palatický), Mihálik (84. Nesládek), Kubista (66. Bulíř).

statistiky

Branky: 69. Kyndl, 80. R. Novák, 83. Provod – 12. Tichý, 15. R. Novák (vl.), 45. Breda ŽK: Kyndl, Piroch Rozhodčí: Kožár – Štěrba, Kubr

Diváci: 0

FC Viktoria Plzeň U21 o víkendu přivítala v Luční ulici FK Jablonec a diváci, kteří se na juniorský fotbal přišli podívat určitě nelitovali. V utkání totiž padlo šest branek a souboj nakonec skončil spravedlivou remízou 3:3. Viktoria předvedla dokonalý vzestup, po půli totiž prohrávala o tři branky.

První šanci zápasu měl po několika minutách hry plzeňský kapitán LukᚠProvod, to byla ale na dlouhou dobu poslední nebezpečnější situace před brankou Jablonce. Všechno důležité se totiž odehrávalo na druhé straně a ve 12. minutě se Jablonec dostal do vedení po hlavičce Tichého. O tři minuty později bylo pro domácí ještě hůř, když si po rohu poslal míč do vlastní branky Novák.

Viktoria se vzpamatovávala z dvou rychlých gólů a Jablonec kontroloval hru. V závěru první půle navíc viktoriáni vytvořili další hrubku a po chybě brankáře Sváčka a obrany dával gól do prázdné branky Breda. Poločasový výsledek tak byl 0:3.

Do druhého poločasu trenér Plzně Kohout poslal Lukáše Matějku, kterému se dokonale podařilo hru oživit. Viktoria byla od úvodních minut aktivní, tlačila se do zakončení a vypadalo to, jakoby do druhého poločasu nastoupil úplně jiný tým. Snížení na 1:3 přišlo v 69. minutě, když se po rohovém kopu prosadil jiný střídající hráč – Matěj Kyndl.

Jablonec znervózněl, jeho hráči začali odkopávat míče a nabízeli domácím standardní situace. V 80. minutě vstřelil z dalšího rohového kopu kontaktní gól Rudolf Novák, který tak odčinil svůj vlastní gól z úvodu první půle. Závěr patřil pouze domácím a bylo jen otázkou času kdy prolomí obranu Jablonce. Podařilo se to už o tři minuty později, když LukᚠProvod vyrovnal po rychlém brejku. Zápas tak skončil v součtu obou poločasů zaslouženou remízou 3:3.

hodnocení trenéra

"Odehráli jsme zápas jako den a noc. V první půli byl na hřišti pouze Jablonec, ve druhé Viktorka. Oba týmy daly dva góly ze standardních situací. Bylo to asi zajímavé utkání a my musíme být spokojení. LukᚠMatějka měl ještě na konci dobrou situaci, ale prohrávali jsme o tři góly, takže remízu bereme. Střídání Matějky i Kyndla nám hodně pomohla. Jablonec byl pasivní, ale to tak většinou bývá, když pomalu přicházíte o takový náskok," hodnotí utkání trenér Jiří Kouhout