29. 9. 2015    Juniorka - reportáž

Juniorka poprvé v sezoně doma prohrála, s Ostravou padla 0:1

FC Viktoria Plzeň

10. kolo / Neděle 27. 9. 2015, 14:00 / Luční ulice

10. kolo / Neděle 27. 9. 2015, 14:00
Luční ulice

FC Viktoria Plzeň

0:1

(0:0)

FC Baník Ostrava

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Šampalík – Petr, Doležal, Piroch, Kopřiva (65. Sedláček), Provod, Suchý (85. Kule), Pavlík, Brožík, Glazer, Mlynařík

FC Baník Ostrava

Chmiel – Helešic, Honiš, Sukup (88. Strakoš), Mešaninov, Szotkowski, Půda (64. Švehlík), Behan, Marek, Ožvolda, Karčmář

statistiky

Branka: 77. Szotkowski ŽK: Petr, Pavlík – Sukup, Mešaninov, Půda Rozhodčí: Jech – Hock, Kotalík

Diváci: 0

Viktoriánský výběr do jednadvaceti let se v rámci 10. kola Juniorské ligy utkal v Luční ulici s Baníkem Ostrava. O vítězi rozhodla jediná branka, kterou v 77. minutě vstřelil po chybě domácích ostravský Szotkowski. Výběr trenéra Kohouta prohrál na domácím hřišti poprvé v sezoně.

První poločas nabídl fanouškům v Luční ulici vyrovnaný souboj se šancemi na obou stranách. Nejprve se dostal do dobré střelecké pozice ve vápně soupeře plzeňský kapitán Provod, ztroskotal ale na brankáři Chmielovi. Po dvaceti minutách hosté orazítkovali břevno a následný závar před bránou obrana Viktorie uhasila odkopem.

Další dobrou příležitost měl na noze o pár minut později Jakub Marek, jeho pokus z bezprostřední blízkosti ale výborným zákrokem vyrazil plzeňský brankář Šampalík. Těsně před koncem první půle vypálil domácí Doležal, ale jeho střela šla kousek vedle.

Po změně stran se začala hra více kouskovat a ubylo také šancí. V 77. minutě padla jediná branka utkání. Hráči Baníku dobře napadali domácí obránce, kteří v úzkých přihráli svému brankáři. Ten malou domů chytil do rukou a byl z toho nepřímý kop uvnitř vápna. Ne až tak často vídaná situace vedla ke střele Marka Szotkowského, kterému v dané situaci nezbývalo, než vsadit na razanci. Balon si nakonec proklestil cestu do branky skrz vybíhající zeď plzeňských hráčů – 0:1.

Plzeň už se ve zbytku utkání do žádné větší šance probojovat nedokázala a Ostrava tak uhájila své těsné vedení.

hodnocení trenéra

„Bylo to vyrovnané utkání. Zlomový moment přišel kolem 55. minuty, kdy šel Doležal sám na brankáře a šanci neproměnil. Ráz výsledku dala situace, kdy nᚠbrankář chytil malou domů, a hosté z nepřímého kopu rozhodli. I přes to, že nᚠtým byl velmi mladý, tak se hráči s utkáním slušně popasovali,“ hodnotí utkání trenér Jiří Kohout.