6. 10. 2015    Juniorka - reportáž

Junioři Viktorie z Jihlavy žádné body nepřivezli

FC Viktoria Plzeň

11. kolo / Neděle 4. 10. 2015, 14:00 /

11. kolo / Neděle 4. 10. 2015, 14:00

FC Vysočina Jihlava

2:1

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Vysočina Jihlava

Vejmola – Fiala (55. Maruš), Hron, Rychetník, Klíma (74. Vitásek), Kriegsmann, Šerý (88. Bajer), Spirkoski (85. Kolčava), Mlakič, Opluštil, Klusák

FC Viktoria Plzeň

Šampalík – Petr (46. Kule), Doležal (46. Kulhánek), Piroch, Sedláček (54. Matějka), Pavlík (88. Novák), Ruml, Brožík, Čihák, Glazer, Mlynařík

statistiky

Branky: 36. Šerý, 59. Spirkoski – 88. Matějka ŽK: Piroch, Kulhánek (VIK) Rozhodčí: Adámková – Hanáková, Šafránková

Diváci: 0

Výběr Viktorie Plzeň do jednadvaceti let hrál zápas 11. kola Juniorské ligy na hřišti Vysočiny Jihlava, svěřenci trenéra Kohouta sice neodehráli špatný zápas, ale domů odjížděli po prohře 2:1 s prázdnou.

První střelu utkání si připsali domácí už ve třetí minutě, kdy si svůj první úspěšný zákrok připsal Šampalík. Viktoriáni pak sice měli více ze hry, ale míč se pohyboval především ve středu hřiště. Hrál se kombinační fotbal a úvodní branky se diváci dočkali deset minut před koncem úvodního dějství, když se prosadil jihlavský Marek Šerý. Fotbalisté Vysočiny mohli svůj hubený náskok v závěru poločasu navýšit, nicméně rohovému kopu se hosté ubránili.

Po změně stran se viktoriáni pokoušeli srovnat skóre, ale šance se jim nedařilo dotáhnout až do konce. V 59. minutě tak přišel další trest, domácí zahrávali standardní situaci a Spiskoski střelou z úhlu překvapil plzeňského brankáře Šampalíka – 2:0.

Viktoria zbraně nesložila a tlačila se do útoku, ale snížit se jí podařilo až v samotném závěru. LukᚠMatějka v 89. minutě vypálil přesně. Svěřenci trenéra Kohouta poté zcela ovládli hřiště, domácí tým zatlačili ale gólman Vejmola už neinkasoval. Junioři Plzně si tak z Jihlavy žádný bod neodvezli.