30. 12. 1899    

12. kolo / Neděle 25. 10. 2015, 10:00 /

12. kolo / Neděle 25. 10. 2015, 10:00

FC Slovan Liberec

0:1

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Holík, Kadar, Svoboda, Ryška – Petr, Pihrt, Vais (70. Brudna) – Arzberger (55. Plecitý), Hykš (50. Řezáč).

statistiky

Branka: 64. Vilček

Diváci: 0

V úvodu utkání viktoriáni sice nechali Liberec několikrát zakončit, ale nepřesné střely nepředstavovaly větší nebezpečí. Po opatrnějším úvodu hosté zlepšili kombinaci a začali si vytvářet tlak. Během prvního poločasu si Plzeň vytvořila velký počet šancí, z nichž minimálně čtyři byly vyložené. Skvělý domácí brankář ale několika zákroky a i se štěstím všechny tyto situace vyřešil.

Po poločasovém remízovém stavu chtěli viktoriáni ještě více přidat a nějakou šanci dotlačit do branky, nebo domácí brankář předvedl opravdu výjimečný výkon. Branku nakonec Viktoria přeci jen vstřelila a velký tlak přetavila ve vedení. Domácí však chtěli zápas zdramatizovat a velkým důrazem se chtěli propracovat do nějaké příležitosti. V defenzívě si však hosté počínali zodpovědně a nedovolili srovnání výsledku.

hodnocení trenéra

„Utkání jsme měli rozhodnout již v prvním poločase, kdy jsme měli opravdu dobré příležitosti. Zápas však přinesl zcela jiný vývoj a hráči tak museli na vítězství opravdu tvrdě pracovat,“ hodnotí utkání trenér Martin Kastner.