30. 12. 1899    

28. kolo / Pondělí 18. 4. 2016, 14:00 /

28. kolo / Pondělí 18. 4. 2016, 14:00

FC Zbrojovka Brno

4:1

(3:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Zbrojovka Brno

Záleský – Zukal, Gajič, Krejčíř, Pospíšil, Kučera, Brigant, Chrien (65. Krištof), Koláčný, Jakeš (69. Sokol), Vávra

FC Viktoria Plzeň

Juraši – Tapuškovič (64. J. Končal), M. Končal, Doležal, Pinc, Boček, Provod, Piroch, Kule, Brožík, Glazer.

statistiky

Branky: 14. a 89. Kučera, 29. Koláčný, 45. Vávra – 22. Tapuškovič ŽK: Doležal, M. Končal, Brožík (PLZ ČK: 45. M. Končal (PLZ) Rozhodčí: Orel – Pelikán, Dobrovolný

Diváci: 0

V úvodních minutách se soupeři spíše oukávali, do první opravdu velké šance se v 8. minutě dostal hostující Končal. Mířil ovšem vedle, vzápětí znělo břevno Záleského branky – a přišel trest. V první šanci Zbrojovky ještě Jakeš neuspěl, chvilku poté se ale ujala další šance. Brigantův centr do vápna hlavou usměrnil do sítě Jakub Kučera. Juraši míč ztlumil, ale v cestě za brankovou čáru mu nezabránil.

V další nadějné možnosti se ocitl Kučera, jehož dovedná rána skončila těsně vedle. Po dvaceti minutách hry udeřilo na druhé straně, zaváhání domácích využil k pohotové dorážce Ivan Tapuškovič.

Možná klíčový moment se zrodil na konci první půlhodiny. Zbrojovka se po několika možnostech soupeře prokombinovala kupředu, kousek za šestnáctkou se dostal k míči Jiří Koláčný a potvrdilo se, že jednou za čas není špatné prostě zkusit vystřelit. Tečovaný míč změnil směr a doputoval do sítě, Juraši již nestihl zakročit.

Hosty tento moment ještě nezlomil, měli další šance, zejména aktivní Končal. Jenže v době vrcholícího náporu nezvládli Plzeňští situaci po rohovém kopu. Po rychlém brejku se do šance dostal Stanislav Vávra, pohrál si s obráncem a ranou na bližší tyč zvýšil na 3:1. Západočechům navíc zavařil do té doby nejlepší hráč Matěj Končal, který neudržel nervy a za ostrý slovní výpad vůši sudímu obdržel červenou kartu.

I ve druhé půli se hrál zajímavý fotbal. Plzeň se i v deseti snažila útočit, čehož logicky využívalo Brno k rychlým výpadům. Některé akce si žádaly o trochu lepší řešení, Juraši se v brance činil – na druhé straně také Záleský vytasil několik zákroků a ještě jednou mu pomohla tyč.

Obranu Plzně hojně zaměstnával hbitý Brigant, tomu ale nebylo souzeno zapsat se mezi střelce. Jediný gól ve druhé půli zaznamenal na sklonku utkání Jakub Kučera, který povedenou ranou z otočky upravil skóre na konečných 4:1.