30. 12. 1899    

30. kolo / Neděle 1. 5. 2016, 11:00 /

30. kolo / Neděle 1. 5. 2016, 11:00

FK Mladá Boleslav

4:4

(2:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Mladá Boleslav

Godula – Hůlka, Kocourek (66. Kořínek), Malpon, Kateřiňák (84. Bečirevič), Wolf, Albina, Fabián, Glöckner, Kozma, Ladra (84. Lacek).

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Vukajlovič, Pinc, Boček, Provod, Piroch, Kule, Sedláček (90. Debellis), Brožík (79. Končal), Čihák, Bjeličič (68. Mudra).

statistiky

Branky: 5. a 40. Kozma, 75. Hůlka, 79. Kateřiňák (pen.) – 23. a 87. Pinc, 63. Sedláček, 82. Boček ŽK: Kozma – Bjeličič Rozhodčí: Erlebach – Poživil, Lavrenčíková

Diváci: 0

Svěřenci hlavního trenéra Milana Pechance vstoupili do zápasu pravou nohou a už v páté minutě se ujali vedení. Vedoucí branku ze standardní situace vytěžil mladoboleslavský kapitán Daniel Kozma, kterému stačilo doklepnout míč z malého vápna do opuštěné branky.

V třiadvacáté minutě se Viktorii podařilo vyrovnat zásluhou Dušana Pince, který si naběhl na vysokou přihrávku z půlící čáry a po kličce gólmanovi pohodlně uklidil míč do sítě. O pět minut později byli domácí blízko druhé branky, jenže Sváček dokázal Ladrovo zakončení vyškrábnout na roh.

Podruhé se tak Mladoboleslavští radovali až pět minut před přestávkou. Právě Ladra se dostal k odraženému míči a z pravé strany dokázal přihrát k vzdálenější tyči, u které byl připravený Daniel Kozma, jenž opět zakončoval téměř z úrovně brankové čáry.

Poločasová přestávka více prospěla Viktoriánům, kteří se po hodině hry podruhé radovali z vyrovnání. O to se postaral Jiří Sedláček, který se vydal za parádním centrem z kopačky Bočka a hlavičkou o zem přeloboval Godulu. Čtvrt hodiny před koncem vrátil Mladé Boleslavi vedení LukᚠHůlka, jehož první zakončení Sváček ještě vyrazil před sebe, ovšem z dorážky se už nemýlil.

V 79. minutě hlavní rozhodčí odpískal faul na Albinu a nařídil v domácí prospěch pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Jiří Kateřiňák a dostatečně vysokou střelou k levé tyči Sváčkovy branky zvýšil mladoboleslavské vedení na 4:2. Tento stav však vydržel jen malou chvíli. Daniel Boček si nejprve došel pro faul a vzápětí sám skóroval z přímého kopu, když přízemní střelou k pravé tyči využil špatně postavené zdi.

Plzeňští se pochopitelně vrhli do útoku a v 87. minutě se dočkali vytoužené čtvrté trefy. Skvělé individuální schopnosti prokázal na levé straně hřiště Dušan Pinc, který dobrých patnáct vteřin nikomu nepůjčil míč, aby jej střelou z otočky poslal do sítě.