30. 12. 1899    

31. kolo / Neděle 8. 5. 2016, 11:00 /

31. kolo / Neděle 8. 5. 2016, 11:00

FC Viktoria Plzeň

4:3

(3:2)

FC Slovan Liberec

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Juraši – Bjeličič (77. Končal), Pinc, Boček, Provod (77. Pavlík), Tapuškovič (70. Sedláček), Piroch, Kule, Brožík, Čihák, Glazer.

FC Slovan Liberec

Kolář – Šustr, Tvrzník (44. Chlumecký), Bláha, Berežný (44. Čuřík), Micovčák, Barac (77. Baláž), Pospíšil (68. Šulc), Krejčí, Frimmel, Obročník (46. Cal)

statistiky

Branky: 14. Tapuškovič, 24. Brožík, 32. Pinc, 66. Čihák – 14., 39. a 83. Frimmel ŽK: Boček – Čuřík Rozhodčí: Kožár – Fišer, Myška

Diváci: 0

Plzeňští mladíci se snažili o aktivní vstup do utkání, který se jim podařil. Po úvodních náznacích se do první šance dostal domácí záložník Ivan Tapuškovič, který využil parádního centru dalšího hráče na zkoušku Bjelčiče a otevřel skóre.

Radost z vedení na domácí straně nevydržela zrovna dlouho, už za dvě minuty srovnal hostující kapitán Denis Frimmel. Po brance na každé straně přišla opět desetiminutovka vzájemného oukávání, která skončila dalším gólem v domácím podání. Denis Brožík si narazil s Bočkem a následně dokázal překonat Koláře.

Hurá fotbal z domácí strany pokračoval i nadále a za dalších deset minut přišel další pokus, který skončil gólem. Dušan Pinc se ve vápně zorientoval skvěle a pokořil Koláře. Plzeň měla možnosti i nadále, ale neuspěla. To na druhé straně se do šance dostal opět kapitán Denis Frimmel a zakončil přesně střelou k tyči.

Hosté ze severu Čech vstoupili velmi aktivně do druhého poločasu a během úvodních minut si vytvořili řadu možností, ale využít se z nich nepodařilo žádnou, ani příležitost kapitána Frimmela. Domácí se ve druhé půli nemohli v úvodu pořádně dostat do šance, ale nakonec se mohli po dvaceti minutách radovat z gólu. Přesné zakončení předvedl domácí stoper Adam Čihák.

Po několika střídáních se tempo hry trochu uklidnilo a ubylo příležitostí na obou stranách. Ta další přišla deset minut před koncem, kdy po zajímavém centru do vápna jeden z domácích hráčů mířil pouze do tyče.

Liberec ztrácel dvě branky, ale nechtěl se úplně lehce vzdát a závěr patřil právě Severočechům. Denis Frimmel dostal přihrávku na hranici šestnáctky a přesnou střelou překonal Jurašiho. Hosté se dostali na dostřel jediné branky, ale ten už nakonec smazat nedokázali, i když v závěru se pro Slovan naskytlo několik slibných možností.

hodnocení trenéra

„Se třemi body jsem spokojený, ale výhra se nerodila vůbec lehce. Určitě máme stále co zlepšovat, dnes kluci podali velmi bojovný výkon,“ hodnotí utkání trenér František Ševinský