31. 7. 2016    Juniorka - reportáž

Junioři na úvod sezony prohráli doma s Jihlavou 2:3

FC Viktoria Plzeň

1. kolo / Neděle 31. 7. 2016, 11:00 /

1. kolo / Neděle 31. 7. 2016, 11:00

FC Viktoria Plzeň

2:3

(0:3)

FC Vysočina Jihlava

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Petr, Hejda, Hašek, Brožík, Kopřiva, Matějka, Krušina (46. Havel), Kule, Suchan, Teršl.

FC Vysočina Jihlava

Kotnour – Vedral, Pěnkava, Vitásek (83. Beseda), Záviška (21. Bajer), F. Novotný (70. Čermák), Sargsjan (55. Svatík), Dujmovič, Včelka (63. J. Novotný), Pedro, Šerý.

statistiky

Branky: 89. Suchan, 90. Matějka – 4. Šerý, 6. Záviška, 34. Sargsjan ŽK: Krušina, Hašek, Hejda – Pedro Rozhodčí: Berka – Vlček, Fišer

Diváci: 0

Hráči FC Viktorie Plzeň do jednadvaceti let za sebou mají úvodní zápas nové sezony Juniorské ligy. V Luční ulici se utkali s Jihlavou, se kterou už po šesti minutách hry prohrávali o dvě branky. I když v závěru utkání Západočeši hodně tlačili a dali dva góly, nakonec prohráli 2:3

Hosté vstoupili do zápasu velmi aktivně a hned ve čtvrté minutě parádním způsobem proměnil přímý kop kapitán Jihlavy Šerý, který vymetl šibenici domácí branky. A aby toho nebylo málo, o dvě minuty později ještě z protiútoku udeřil Záviška a bylo to 2:0. Další šance měli Plzeňané – nejprve po pasu Hejdy střílel Matějka v dobré pozici nad bránu, poté po centru Jana Suchana pálil Václav Kule, ale obranný val hostí prostřelit nedokázal.

Velká rána pro svěřence kouče Schveinerta přišla ve 34. minutě, kdy z výborně vedeného protiútoku nacentroval Jan Bajer na Sargsjana, který nedal domácímu brankáři Sváčkovi šanci zasáhnout – 3:0 pro Vysočinu. To ale z první půle nebylo všechno. Šanci na snížení měl po několika hlavičkách Jakub Teršl, domácí obránce ale trefil jen gólmana Kotnoura. Posléze tváří v tvář strážci hostující svatyně mohl skórovat Jakub Kopřiva, ale ani tato situace brankou neskončila.

Do druhé půle změnili viktoriáni rozestavení, což neslo své ovoce. Naprostou většinu druhé části utkání se Jihlavané bránili. Po hodině hry mohl snížit Jan Suchan, jenomže jeho tvrdý projektil nebyl dobře mířený. Obrovskou šanci měl po pasu od Marka Hejdy LukᚠMatějka, ale ani on neměl přesnou mušku. Jihlava znovu spoléhala na protiútoky, ze kterého se v 69. minutě málem ujala čtyřbrankového vedení. Filip Vedral ale z blízkosti hlavičkoval jen do Dominika Sváčka.

Tlak Viktorie pokračoval dalšími šancemi. Nejprve zblízka LukᚠMatějka trefil jen připraveného brankáře, posléze po přihrávce Marka Hejdy pálil Jan Suchan, nicméně ani on neprostřelil výborně chytajícího Jana Kotnoura. Plzeňané se dočkali v předposlední minutě základní hrací doby, kdy se do odraženého balonu opřel Jan Suchan. Domácí to evidentně povzbudilo, a když se o minutu později trefil i LukᚠMatějka po centru Hejdy, bylo zaděláno na drama. Žádná další šance však již nepřišla a tři body tedy putovaly do Jihlavy.