25. 10. 2016    Juniorka - reportáž

Junioři po velké bitvě prohráli se Spartou 3:5

FC Viktoria Plzeň

11. kolo / Pondělí 24. 10. 2016, 13:00 /

11. kolo / Pondělí 24. 10. 2016, 13:00

AC Sparta Praha

5:3

(3:3)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

AC Sparta Praha

Štorc – Kadlec, Costa (46. Penc), Sváta, Palečko, Císařovský (73. Cabadaj), Špaček, Holzer (46. Rajmon), Pulkrab (46. Čmelík), Šural (46. Balvín), Konate

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Vukajlovič, Hlavatý, Hašek (68. Vilček), Kopřiva, Sedláček, Skála (73. Svoboda), Matějka, Havel (83. Suchý), Novák, Teršl.

statistiky

Branky: 10., 69. a 90. Konate, 6. a 38. Pulkrab – 24. Císařovský (vl.), 25. Hlavatý, 45. Havel ŽK: Hlavatý, Kopřiva, Teršl

Diváci: 0

Kromě „A“ týmu, který pražskou Spartu porazil 1:0, se v aktuálním ligovém kole utkali se stejným soupeřem také Junioři Viktorie Plzeň. Ve vyrovnaném utkání nakonec byli šastnější domácí, kteří zvítězili 5:3.

Sparta vstoupila do utkání lépe a 6. minutě šla do vedení, když si naběhl na centrovaný míč Pulkrab a pohotovou střelou z první překonal plzeňského gólmana poprvé. O čtyři minuty později to bylo pro domácí hráče ještě veselejší, protože Konate si v pokutovém území hostí položil brankáře a pohotovou střelou trefil odkrytou prázdnou bránu – 2:0-

Viktoriáni se po příšerném úvodu nevzdali a ukázali sparanským hráčům lekci z produktivity. Z prvních dvou šancí v zápase totiž vytěžili úplné maximum. Nejprve vlastním gólem snížil ve 24. minutě Císařovský a o minutu později vyrovnal Michal Hlavatý – 2:2.

Domácí se dostali znovu do vedení ve 38. minutě. Pulkrab na hranici malého vápna propálil Sváčka potřetí. I tentokrát hosté dokázali odpovědět. V posledních sekundách první půle dokázal vyrovnat přesnou střelou Bohumil Havel. První poločas tak skončil po gólové přestřelce 3:3.

Do druhého poločasu sparané vystřídali posily z A-týmu a na předvedené hře to bylo znát. Začalo se hrát převážně ve středu hrací plochy a k vidění bylo hodně nepřesností. Utkání rozhodl Konate, který se v devětašedesáté minutě dokázal zbavit v pokutovém území svých hlídačů z řad obránců Plzně a poté přízemní střelou podél jejich brankáře vrátil vedení na stranu domácích. Stejný hráč pak v nastavení ze samostatného průniku potvrdil třetím gólem vítězství domácích 5:3.