30. 12. 1899    

4. kolo / Neděle 4. 9. 2016, 10:00 /

4. kolo / Neděle 4. 9. 2016, 10:00

AC Sparta Praha

2:0

(2:0)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Valeš - Hranáč, Míka, Bartůněk, Plecitý (69. Klich), Uzlík, Patrovský (41. Kraml), Šulc (71. Zajíček), Němec (60. Heller), Selnar (41. Remiáš), Kepl

statistiky

Diváci: 0

Do zápasu vstoupili viktoriáni aktivně, v úvodních minutách si vytvořil tlak a několik slibných standardních situací, ale k výraznější šanci se nepropracovali. Naopak po rohovém kopu udeřili v 9. minutě domácí. Obdržená branka Plzeň přibrzdila. Nedařila se kombinace a chybělo získávání odražených míčů. Sparta měla převahu. Přesto si hosté vytvořili tři slibné situace v přečíslení, ale do zakončení je nedotáhli. Ve 31. minutě domácí zvýšili na 2:0. Po ztrátě ve středu hřiště nezareagovali Západočeši na rychlý přechod Sparty a Peřina zvýšil vedení.

Ve druhém poločase se hrál vyrovnaný fotbal. Míka trefil břevno, Remiášova dorážka skončila nad brankou. Uzlíkovu střelu Pecháček dokázal vyrazit. Kontaktní gól se Viktorii vstřelit nepodařilo. V závěru již hostům došly síly a Sparta si vítězství pohlídala.

hodnocení trenéra

„Utkání se hrálo ve vysokém tempu. Mužstvo nechalo na hřišti všechny síly. Škoda některých individuálních výkonů, které nebyly povedené. O výsledku se rozhodlo mezi desátou a třicátou minutou, kdy jsme vypadli z tempa a Sparta vstřelila obě branky,“ hodnotí utkání trenér Jiří Žilák.