30. 12. 1899    

10. kolo / Sobota 15. 10. 2016, 13:15 /

10. kolo / Sobota 15. 10. 2016, 13:15

FC Hradec Králové

2:3pen

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Edelman - Halász, Zikmund, Fišer, Žilák - Ruda, Pavlík (71. Kuhajda), Dotzauer (52. Lehký) - Václavík, Pecháček, Kavka (57. Kotěšovec)

statistiky

Branky Viktorie: 50. Václavík, 72. Fišer

Diváci: 0

Úvod utkání patřil viktoriánům, kteří si v prvních dvaceti minutách vypracovali pět zajímavých příležitostí před brankou Hradce, nicméně bez brankového vyjádření. A tak se následně do šancí začal dostávat i domácí Hradec a jednu z nich dokázal proměnit, a proto poločas skončil 1:0 pro Hradec.

Na začátku druhého poločasu udělali plzenští chybu v rozehrávce, kterou hradečtí potrestali a bylo to již 2:0. Nicméně Viktoria nesložila zbraně a 5 minut po obdržené brance snížil Václavík po přihrávce od Rudy na 2:1. K zaslouženému vyrovnání došlo v 72. minutě, kdy se po centru Žiláka trefil Fišer. Utkání skončilo 2:2 a o konečném vítězi rozhodovali pokutové kopy, ve kterých byli šastnější viktoriáni.

hodnocení trenéra

„Velmi zajímavé utkání. V prvních 20. minutách jsme byli lepším týmem, ale selhali jsme v koncovce, což ovlivnilo průběh utkání. Následně jsme přestali být aktivní a domácí nás začali přehrávat a na rozdíl od nás, alespoň dvě své příležitosti proměnili. Dokázali jsme vyrovnat a následně zvládnout i penaltový rozstřel, což je obrovsky cenné. Nicméně v tomto utkání nás zradila opět koncovka a někdy i v rozehrávce jsme byli málo aktivní v nabídce. Závěrem pak musím zdůraznit, že bylo skvělé vidět, jak se celý tým radoval po vyrovnávající brance a následně i po zvládnutém penaltovém rozstřelu. Fotbal přináší emoce a je vynikající, když fotbalem kluci žijí,“ hodnotí utkání trenér Josef Parlásek.