17. 4. 2017    Juniorka - reportáž

Junioři poprvé na jaře prohráli, Třinci podlehli 0:1

FC Viktoria Plzeň

24. kolo / Neděle 16. 4. 2017, 11:00 / Stadion Rudolfa Labaje

24. kolo / Neděle 16. 4. 2017, 11:00
Stadion Rudolfa Labaje

FK Fotbal Třinec

1:0

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Fotbal Třinec

Adamuška – Bujok, Lanc (C), Konečný, Kučera, Lasota (64. Chloň), Avdić, Žyla (64. Zahaluk), Samiec, Tobiáš, Latocha.

FC Viktoria Plzeň

Luhový – Kadar, Teršl, Vacovský, Skála (76. Vukajlovič) – Hlavatý (C), Mudra – Rychnovský, Suchý (46. Novák), Havel (70. Debellis) – Kopřiva.

statistiky

Branky: 6. Latocha, ŽK: Konečný, Samiec – Skála, Mudra, Havel, Debellis, Rozhodčí: Adámková – Caletka, Antoníček.

Diváci: 20

Juniorský tým Viktorie Plzeň poznal poprvé v jarní části sezony hořkost porážky, když padl na hřišti posledního Třince nejtěsnějším možným rozdílem.

Třinečtí junioři předvádějí v jarní části zlepšené výkony, ale ani po výhře v Příbrami se jim nepodařilo opustit poslední příčku. V utkání proti Plzni, jež na jaře šestkrát zvítězila, dvakrát remizovala a ani jednou neprohrála, rozhodně nebyli favoritem. Už první minuty zápasu ale napověděly, že papírové předpoklady půjdou stranou. Třinečtí začali aktivněji a v šesté minutě se zaslouženě ujali vedení.

Tobiášova přihrávka prošla mezi obránci na pravou stranu pokutového území, kam si naběhl Mario Latocha a přízemní střelou na zadní tyč překonal brankáře Luhového. Také nadále se domácí tlačili před plzeňskou branku, po centru od Samiecem ale netrefil v nadějné pozici odražený míč Lasota. Vacovský si posléze poradil s průnikem Latochy, Bujok se po centru Žyly natahoval marně. Ke gólové hlavičce nescházelo mnoho.

Viktoria se začala osmělovat až ke konci první půlhodinky. Třinečtí odvrátili několik rohů a standardních situací, proti hlavičce Hlavatého zasáhl s přehledem brankář Adamuška. Před koncem prvního poločasu stříleli z podobné pozice na levém křídle mimo branku Mudra i Skála. Žádnou stoprocentní šanci Plzně ale domácí řešit nemuseli a před odchodem do šaten si v poklidu pohlídali těsný náskok.

Západočeši nastoupili do druhé půle s jednou změnou a skutečně na soupeře vlétli s mnohem větším elánem než v prvním dějství. Obráncům Třince zatápěl na pravé straně šikovný Rychnovský, ale nikdy nedotáhl svou akci do gólového konce. Kopřiva hlavičkoval po rohu od Mudry mimo branku, na druhé straně nepustili obránci do šance pronikajícího Samiece. Čas utíkal a Třinec stále s přehledem držel vedení.

Aktivnější Viktoria měla ve druhém poločase mírnou herní převahu, jenže brankové příležitosti stále ne a ne přijít. Kopřiva střílel zpoza pokutového území vedle, Havel byl při sebevědomém průniku připraven o míč ještě před zakončením. Největší šanci na vyrovnání si vypracovala Plzeň sedm minut před koncem. Střídající Debellis si naběhl na levou stranu, zasekl si míč kolem bránícího Lance a octl se ve slibné pozici. Místo gólového zakončení ale nastřelil dalšího obránce Avdiče.

Stejně jako v prvním poločase nenastavila rozhodčí Adámková na konci zápasu ani minutu a Třinec mohl slavit druhé jarní vítězství. Slezané zvítězili poprvé v sezoně dvakrát v řadě, dvakrát za sebou dokonce neinkasovali a dotahují se na týmy před sebou. Zatím však zůstávají věrni poslední příčce. Viktoria, která hrála tentokrát bez podpory hráčů z A-mužstva, prohrála na jaře vůbec poprvé.

Zdroj: juniorskaliga.cz