24. 4. 2017    Juniorka - reportáž

Junioři otočili duel se Spartou, parádní ranou rozhodl Rychnovský

FC Viktoria Plzeň

25. kolo / Pondělí 24. 4. 2017, 15:00 / Luční

25. kolo / Pondělí 24. 4. 2017, 15:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

2:1

(1:1)

AC Sparta Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček (C) – Vukajlovič, Vacovský, Baránek (68. Teršl), Matějů – Hlavatý, Mudra (74. Suchý) – Havel (59. Debellis), Chrien, Rychnovský (87. Skála) – Kopřiva (89. Novák).

AC Sparta Praha

Vorel – Pavlík, Nový, Holzer, Cabadaj – Havelka (17. Moravec, 85. Eichler), Zahustel, Císařovský (69. Novotný), Matoušek (C), Čermák (47. Palečko) – Špaček.

statistiky

Branky: 35. Hlavatý, 84. Rychnovský – 27. Zahustel, ŽK: Vacovský, Havel – Moravec, Rozhodčí: Váňa – Hrabovský, Arnošt.

Diváci: 150

Junioři Viktorie Plzeň v jarní části soutěže vyhráli z devíti duelů již šestý, nyní si vyšlápli na pražskou Spartu. V sestavě se objevily posily z áčka Aleš Matějů, Martin Chrien a po dlouhém zranění se navrátivší Jan Baránek. O osudu zápasu rozhodl v 84. minutě krásným gólem Martin Rychnovský.

První půle přinesla dva gólové momenty, jinak toho příliš k vidění nebylo. Ve 27. minutě otevřeli skóre Pražané, když se po rychlé přímočaré akci prosadil Ondřej Zahustel. O osm minut později ale domácí celek dokázal vyrovnat na 1:1. Do vápna se probojoval Rychnovský, kterého fauloval gólman Vorel. Míč se ale dostal k Michalu Hlavatému, který jej dopravil do odkryté klece.

Ve druhé půli byla herně aktivnější Viktoria. Šanci v 67. minutě ale měli sparané, nicméně střelu zhruba z dvaceti metrů velmi dobrým zákrokem zlikvidoval brankář Dominik Sváček. Aktivní hra domácích v závěru sílila, až byla zúročena. Šest minut před koncem základní hrací doby se odražený balon dostal za vápno k Martinu Rychnovskému, jenž jej nekompromisní pumelicí napálil k tyči Vorlovy brány. Hostující gólman byl bezmocný a domácí po této krásné brance mohli oslavit tříbodové vítězství, díky kterému se dostali na osmé místo tabulky.

hodnocení trenéra

Radek Schveinert (FC Viktoria Plzeň): „Dnes nám pomohli kluci z áčka, kterým bych chtěl poděkovat za to, že se toho zhostili jako profíci. Proti Spartě jsem jako trenér zažil dnes snad první nebo druhou výhru, takže klukům moc děkuji. Byl to těžký zápas, jako vždy se Spartou. Myslím si ale, že to bylo zasloužené vítězství, měli jsme i více šancí než soupeř. Na klukách jsem viděl velkou dravost a vůli po vítězství.“